Zorgen over komst 5G netwerk luchtvaart VS

Wanneer op 19 Januari het nieuwe 5G mobiele telefoonnetwerk wordt geïntroduceerd, mogen de vliegtuigen van luchtvaartmaatschappijen niet vliegen. Hierdoor zal de verspreiding van de goederen door Amerika vertraagd worden.

In een brief aan de Amerikaanse regering geven 11 luchtvaartmaatschappijen, zoals de grote vrachtvervoerders Atlas Air, FedEx en UPS, aan dat de zone van 2 mijl rond vliegvelden vrijgehouden moeten worden van 5G. Hierdoor kan de veiligheid van luchtverkeer gegarandeerd worden.

Veilig vliegen

Het introduceren van het 5G netwerk kan voor een groot impact zorgen. Al enige tijd hangt er over dit onderwerp een discussie tussen de luchtvaartmaatschappijen en de mobiele telecombedrijf Air-Line. De sterkte van een 5G signaal is volgens Air-Lines een groot gevaar voor de vliegveiligheid.

Vliegbedrijven vrezen dat de kans groot is dat de inzet van vrachtzendingen, passagiersvliegtuigen en bemanningen niet op ingezet kunnen worden.

Bufferzones inzetten

Recentelijk hebben twee telecombedrijven uit Amerika genaamd Verizon en AT&T besloten om de uitrol van het 5g netwerk voorlopig te vertragen, vanwege de zorgen over de vliegveiligheid. Deze vertragingen speelde plaats binnen bepaalde delen van Amerika. Er is een lijst gepubliceerd door de Amerikaanse luchtvaartdienst FAA waarop 50 luchthavens met 5G bufferzones. Hier moeten telecombedrijven rekening mee houden bij het aanzetten van het 5G-netwerk.

Echter zijn deze maatregelen niet geruststellend genoeg geweest voor de Air-Lines. Volgens hen is er onvoldoende voorbereiding geweest. De Air-Lines verzoeken de Amerikaanse regering dan ook om zo spoedig mogelijk op te treden tegen de telecombedrijven. Als het toch blijkt dat de zendmasten met het 5G-signaal een belemmering zijn voor het vliegverkeer rond luchthavens.