Wren Kitchens gaat tot 90% van de uitstoot van bestelwagens verminderen

Wren Kitchens kondigt aan zich in te zetten voor duurzame leveringen door 94% van haar vrachtwagens over te schakelen op 100% hernieuwbare diesel.

In september van dit jaar zullen meer dan 200 van de 18-tons en 44-tons vrachtwagens van Wren Kitchens worden aangedreven door milieuvriendelijke HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), afkomstig van afval- en restoliën. Deze overstap zal een onmiddellijke vermindering van de CO2-uitstoot tot 90% opleveren. HVO is een hernieuwbaar, koolstofarm, emissiearm en fossielvrij duurzaam alternatief voor diesel. Zonder enige aanpassing kan het worden gebruikt om de meeste nieuwe dieselvrachtwagens aan te drijven.

Wren Kitchens heeft het initiatief drie maanden lang met succes uitgeprobeerd en er zijn geen prestatieproblemen gemeld. De proef vond plaats in het Barton-upon-Humber depot in Noord-Lincolnshire, waar de voertuigen op de binnenplaats met succes werden aangedreven door de groene brandstof.

“Wij streven naar een minimale impact op het milieu bij het leveren van de keukens van onze klanten en naar betere milieuprestaties bij al onze activiteiten. De introductie van HVO is een nieuwe mijlpaal in ons duurzaamheidsplan voor de lange termijn en speelt ook een cruciale rol bij de verwezenlijking van de overheidsdoelstelling om tegen 2050 een koolstofemissie van nul te hebben.

HVO-tankstations zullen worden geïmplementeerd in Wren’s netwerk van acht Britse transportdepots in Stansted, Bristol, Lanark, Howden, Barton-upon-Humber, Dudley, Rochester en Manchester. Na het winnen van vijf Motor Transport Awards vorig jaar voor uitmuntendheid op alle gebieden, waaronder efficiënte bedrijfsvoering en groene innovaties, blijft Wren streven naar toonaangevende milieuvriendelijke initiatieven.