Wetsvoorstel VS maakt rederijen woedend

De Amerikaanse parlementariërs John Garamendi (Democraat) en Dusty Johnson (Republikein) hebben in het Amerikaanse Congres hun wetsvoorstel voor de ‘Ocean Shipping Reform Act of 2021’ gepresenteerd. De twee politici willen met de wet onder meer afdwingen dat containerrederijen niet langer kunnen weigeren om Amerikaanse exportlading mee te nemen op hun schepen.

Detention & demurrage-toeslagen

Garamendi en Johnson willen er ook voor zorgen dat rederijen hun boekje niet te buiten gaan bij het vaststellen van detention & demurrage-toeslagen. Hun Ocean Shipping Reform Act of 2021 eist verder van de rederijen, dat ze elk kwartaal aan de overheid gaan rapporteren hoeveel ton en hoeveel teu ze precies hebben overgeslagen via Amerikaanse havens.

Onder meer de American Apparel & Footwear Association reageerde al verheugd op het indienen van het wetsvoorstel. Het pakt volgens de organisatieproblemen aan die al jaren een doorn zijn voor het Amerikaanse bedrijfsleven.

De internationale redersvereniging World Shipping Council (WSC) heeft juist furieus gereageerd. Het wetsvoorstel is volgens haar ‘doordrenkt met fundamentele oneerlijkheid’. Als de Amerikaanse overheid deze wet werkelijk gaat doorvoeren en zo keihard partij kiest voor de verladers ten koste van de rederijen, dan is er een ‘serieus risico’ dat transportcontracten minder flexibel worden, de logistiek gaat vertragen en zowel Amerikaanse export- als importgoederen duurder worden, waarschuwt de redersvereniging.