Westkust VS zwaar getroffen door geannuleerde afvaarten

Verladers worden in december geconfronteerd met een toenemend aantal geannuleerde en vertraagde afvaarten op trans-Pacific-transacties, blijkt uit gegevens van consultants en vervoerders, waarbij de Amerikaanse westkustdiensten bijzonder zwaar worden getroffen.

“Het aantal geannuleerde afvaarten is aanzienlijk toegenomen aan de westkust van Azië en Noord-Amerika, van een wekelijks gemiddelde van 7,7 per week tot de eerste negen maanden van 2021 tot een gemiddelde van 13 geannuleerde afvaarten per week in de weken 39-50’’. “We zien niet hetzelfde patroon aan de oostkust van de VS of aan Azië-Europa,” voegde hij eraan toe.

Uit gegevens van Sea-Intelligence blijkt dat er slechts één of twee annuleringen per week zijn op diensten aan de oostkust van de VS en een iets hoger aantal op Azië-Europa.

Havens aan de westkust van de VS, waaronder Los Angeles en Long Beach, worden geteisterd door lange wachtrijen van containerschepen die wachten om aan te meren, aangezien een combinatie van tekorten aan arbeidskrachten en problemen aan de landzijde vertragingen en congestie veroorzaken.

Volgens de Marine Exchange of Southern California waren er vanaf vrijdag 70 containerschepen die als “in de haven” werden beschouwd in het LA/LB-complex, met 41 voor anker of rondhangend en nog eens 29 op hun ligplaats. Het havencomplex beschouwt schepen binnen 40 mijl van de havens als “in de haven”. De gemiddelde wachttijd is nu ongeveer drie weken. Vanaf vrijdag meldt de Marine Exchange schepen die langzaam op stoom komen in San Pedro Bay.

De cijfers van Sea-Intelligence worden bevestigd door vaarschema’s.

Ocean Network Express annuleert 29 trans-Pacific afvaarten die in december voornamelijk Aziatische havens zouden verlaten, volgens de laatste update van de dienstregeling op 2 december. Daarvan zijn 22 diensten naar de Amerikaanse westkust, inclusief Vancouver en Tacoma. Dat in vergelijking met 20 annuleringen in zowel november als oktober.

Tot dusver annuleert ONE in januari negen trans-Pacific-afvaarten, zo blijkt uit de laatste dienstregeling van de vervoerder.

“Deze ongelukkige blanco posities zijn te wijten aan aanhoudende vertragingen in het schema”, zei de koerier in zijn update. “De vertragingen worden veroorzaakt door aanhoudende wereldwijde terminalcongestie als gevolg van de COVID-19-pandemie.”

Zeven Mediterranean Shipping Co.-diensten van Azië naar de west- en oostkust van de VS worden ook beïnvloed door glijdende afvaarten, met op twee na alle zullen aankomen in januari 2022, zei de vervoerder. Ze omvatten de Orient- en Pearl-services naar de westkust en Elephant and Pelican-services naar de oostkust.

Maersk zei dat de situatie in de Noord-Amerikaanse havens recentelijk zijn verslechterd. “De congestie in Los Angeles/Long Beach is toegenomen tot 21 dagen, net als in Seattle. Het capaciteitsverlies van gemiste afvaarten zal door congestie in de havens doorgaan”, zei de vervoerder in een Azië-Pacific marktupdate.

Maersk schrapte Seattle vorige maand van zijn TP9-service en exploiteert in plaats daarvan een afzonderlijke Seattle-shuttleservice, TP7, om de betrouwbaarheid van de planning te verbeteren, terwijl het ook van plan is om in december vier gap loaders in te zetten om de betrouwbaarheid te helpen verbeteren, voegde de koerier eraan toe.

Annuleringen gaan door tot begin ‘2022’

Sea-Intelligence voorspelt tot nu toe gemiddeld ongeveer zes annuleringen per week op de trans-Pacific in de eerste vijf weken van 2022. “Dit zijn afvaarten die zijn weggelaten in de dienstregelingen van de vervoerders of zijn aangekondigd door de vervoerders, en er zullen waarschijnlijk extra geannuleerde afvaarten worden aangekondigd naarmate we dichterbij komen’’.

Hapag-Lloyd kon geen details geven over zijn geannuleerde afvaarten, maar gaf aan dat annuleringen een feit waren geworden in het leven van de containervaart. “vertraagde schepen op de trans-Pacific maken op dit moment deel uit van onze dagelijkse werkzaamheden als gevolg van de vertragingen in de havens en er zullen de komende weken schepen blijven schuiven”.

Dat komt omdat de vraag op de trans-Pacific naar verwachting sterk zal zijn in december, terwijl wereldwijd de ruimte krap zal blijven.

“Het herstellen van de betrouwbaarheid van de toeleveringsketens van onze klanten blijft onze hoogste prioriteit bij Maersk – het is een moeilijke omgeving waar congestie blijft toenemen in veel van de belangrijkste havens, maar Maersk zal blijven investeren waar dit de grootste impact heeft voor onze klanten’’.