Wereldhavendagen 2021 een succes!

Een prachtig weekend met alle ins en outs over de Rotterdamse haven. Ondanks de coronamaatregelen waren de Wereldhavendagen 2021 een succes voor havenliefhebbers, van de Waalhaven tot op de Maasvlakte

De 44ste editie van de Wereldhavendagen kende afgelopen vrijdag tot en met zondag zowel fysieke excursies als online activiteiten. Werd het evenement vanwege de coronapandemie vorig jaar nog online gehouden, nu was er met inachtneming van allerlei coronamaatregelen weer meer mogelijk. Al was het zeker nog niet zo groot als vóór de pandemie, toen het evenement nog honderdduizenden bezoekers trok en het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland.

Op de Facebook-pagina van de Wereldhavendagen reageerden bezoekers wisselend op het aangepaste programma. Een aantal van hen vond het evenement aan de magere kant. Zo waren de activiteiten op de Parkkade voorheen voor iedereen toegankelijk, maar was dit nu niet het geval. De kade werd afgeschermd met witte doeken en was alleen open voor bezoekers die een tijdslot gereserveerd hadden. Er waren evenwel ook genoeg bezoekers die begrip toonden en er het beste van wilden maken.

De Koninklijke Marine Experience op de Parkkade was een van de grootste excursies. Daar was onder meer een Virtual Reality-trailer waar je virtueel door een marinefregat kon lopen. Ook kon je er lasergamen en een hydraulische kraan besturen.

Voor de nieuwsgierige havenliefhebbers was er een kijkje achter de schermen bij Shell Pernis en voor mensen die geen last hebben van hoogtevrees een helikoptervlucht. In de Schiecentrale was een escaperoom waar een grondstoffentekort zorgde voor problemen bij het brouwen van bier. De bedoeling was dat de grondstoffen op tijd aan zouden komen bij de containerterminal, zodat het brouwen kon worden hervat. Er werden verder wandeltochten, rondvaarten en fietstours door de haven georganiseerd.