Wachttijd voor containerschepen het langste op de Noordzee

Op het moment is de congestie van containerschepen het ernstigst in de Noordzee. In augustus lag hier iets meer dan 2% van de wereldvrachtcapaciteit stil. Terwijl de congestie in Azië en de VS afneemt, neemt de congestie van schepen in Europa toe. Dit is onder andere het gevolg van eerdere stakingen in de haven van Felixstowe en meerdere Duitse zeehavens.

De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek van het Kiel Institute for the World Economy. De drukte op de Noordzee is toegenomen doordat de congestie rond Shanghai en Zhejiang is afgenomen. In die regio ligt momenteel zo’n 1,9% van de wereldwijde capaciteit vast, waar dit in juli nog 3,6% was. De congestie in de containervaart was in augustus op een erg hoog niveau. Volgens het instituut zit momenteel ongeveer 11% van de goederen die in containers worden verscheept vast op zee.

Aan westkust van Amerika zijn de wachttijden weer genormaliseerd. Echter zijn er aan de oostkust van Amerika nu wel problemen, zo blijkt uit het analyseren van de positiegegevens van de schepen. Vooral de wachtrijen bij de haven van Savannah in Georgia worden steeds langer.

Staking

Eerdere stakingen in Felixstowe en Duitse havens zijn deels verantwoordelijk voor de congestie. De achtdaagse staking die vorige week eindigde, verhoogde de vertragingen voor containerzendingen via Felixstowe met een factor van 2,5 tot 14,5 dagen. Voor de staking waren de wachttijden van de Britse havens gelijk aan de gemiddeldes van andere grote Europese wedstrijden. In augustus lagen deze wachttijden rond de zes dagen.