Verladers eisen miljoenen van CMA CGM en Evergreen

De Federal Maritime Commission (FMC), de maritieme toezichthouder van de Amerikaanse regering, heeft twee nieuwe klachten behandeld van rederijen die zeggen financiële verliezen te hebben geleden als gevolg van slechte dienstverlening van containerrederijen. Over het algemeen zullen verladers miljoenen verliezen en dat geld willen ze terugzien.

Het Texas-bedrijf Royal White Cement (RWC), bekend als een ‘wereldleider in bouwoplossingen’, en de in New Jersey gevestigde bandenimporteur Foreign Tyre Sales (FTS) zijn twee Amerikaanse bedrijven die via de maritieme waakhond FMC-containerrederijen op het matje willen roepen. In het geval van het cementbedrijf wordt de Franse rederij CMA CGM ter verantwoording geroepen, terwijl bandenexperts het tegen elkaar opnemen met de Taiwanese rederij Evergreen.

Terwijl het cementbedrijf het volledig heeft bezweken voor de voordelen die zeecontainers te bieden hebben. RWC-voorzitter Marcel Fadi had geen bulklading meer nodig en zijn advocaat William H. Seele schreef in de aanklacht: ‘Ervaring heeft RWC geleerd dat het verschepen van cement vanuit Egypte het best gedaan kan worden door het verpakt in jumbozakken te laden in containers’.

De containertransporten van CMA CGM tussen Egypte en de Amerikaanse westkust verliepen eerst goed, maar dat veranderde volgens een nieuw servicecontract dat medio mei vorig jaar tussen beide partijen werd gesloten. Het contract loopt tot 30 april, maar de ontevredenheid van Royal White heeft een kookpunt bereikt dat het bedrijf niet tot het einde heeft gewacht om de ontvangen diensten te analyseren.

In het contract was afgesproken dat RWC minimaal 2.000 containers naar de VS zou mogen verschepen vanuit Port Said. Volgens advocaat Seele moesten de 2.000 containers “makkelijk haalbaar” zijn omdat het oude contract, dat in 2021 afliep, een minimum aantal van 1.500 voorschreef, terwijl dat in werkelijkheid ongeveer het dubbele was geworden, 2.843 stuks.

In de praktijk ontstonden volgens Seele echter al kort na de ondertekening van het contract problemen. “Na het verschepen van tien containers weigerde CMA CGM verdere boekingen te accepteren.” De reden van de weigering was volgens de advocaat, dat de spottarieven in de containerlijnvaart inmiddels ‘aanzienlijk’ boven de afgesproken contracttarieven waren uitgestegen. “Ondanks meerdere pogingen van RWC om containers te boeken, zijn dergelijke verzoeken afgewezen.”