Uitdieping haven van Felixstowe voltooid

Het belangrijkste toegangskanaal en de aanlegplaatsen 8 en 9 in de haven van Felixstowe van Hutchison Ports zijn verdiept om de toegang voor ’s werelds grootste containerschepen te verbeteren. De aankondiging werd formeel gedaan tijdens de eerste aanloop in de haven van de OOCL Felixstowe, de laatste in een reeks van 24.188 TEU mega containerschepen van Orient Overseas Container Line Ltd. (“OOCL”). (“OOCL”).

De diepte van het toegangskanaal is vergroot van 14,5 meter naar 16 meter en de aanlegplaatsen 8&9 zijn vergroot van 16 meter naar 18 meter onder kaartniveau. In een reactie op de verbeteringen zei Robert Ashton, Chief Operating Officer van de haven van Felixstowe:

“De voltooiing van dit grote baggerproject versterkt Felixstowe’s positie als een van Europa’s toonaangevende havens voor de nieuwste generatie megaschepen. Het biedt toegangsniveaus die nergens anders in het Verenigd Koninkrijk worden geëvenaard. Het baggerschip vergroot de maximale scheepsgrootte die we aankunnen, de ligplaatsen voor de grootste schepen en het aantal ultragrote schepen dat de haven bij elk hoogtij kan binnenvaren of verlaten. Het belangrijkste is dat het onze klanten meer flexibiliteit en zekerheid van dienstverlening biedt in een sector waar vertragingen duur kunnen zijn.

De aanlegplaatsen 6&7 van de haven werden in 2022 verbeterd om vier aanlegplaatsen te creëren die schepen met een capaciteit van meer dan 20.000 TEU kunnen behandelen.