Tweede LNG-Terminal Wilhelmshaven

De regering van Nedersaksen onderzoekt momenteel of het mogelijk is om een tweede LNG-terminal in Wilhemshaven te bouwen. Het ministerie van energie van Nedersaksen laat weten dat ze over deze plannen in gesprek zijn met het federaal ministerie van economie en technologie.

Bovendien moet een gaspijpleiding worden aangelegd naar de omgeving van Bremen, die nodig is om het gas naar het binnenland te transporteren. Een gedetailleerd plan moet eind augustus door de netwerkbeheerder worden ingediend.

Het hele plan werd eind juli bevestigd door een woordvoerder van het ministerie van Milieu van Nedersaksen, de precieze datum en plaats van de nieuwe terminal zijn nog niet bekend.

Volgens informatie van de netwerkbeheerder zou een nieuwe LNG-terminal binnen twaalf tot achttien maanden kunnen worden gebouwd.

De bouwwerkzaamheden voor de eerste terminal zijn laatst van start gegaan en wanneer alles zonder problemen verloopt, kan de terminal eind december 2022 in gebruik kunnen worden genomen.

Het plan van Duitsland is om met de nieuwe LNG-terminals onafhankelijker te worden van het Russische gas. Meer en meer locaties zijn reeds vastgesteld met Stade (Nedersaksen), Brunsbuettel (Sleeswijk-Holstein) en Lubmin (Mecklenburg-Voor-Pommeren).