Transporttarieven 2023

Het einde van 2022 komt in zicht. Wij willen u dan ook middels deze weg informeren over de verwachtingen en tarieven voor het wegtransport voor het nieuwe jaar. Het is bekend dat de transportsector, naast de fluctuaties in brandstofprijzen, te maken heeft met enorme kostenstijgingen. De kostenstijging vloeit voort uit onderstaande kostenontwikkelingen;

– Afwijking raming 2022 t.o.v. van realisatie 2022
– CAO lonen stijging. Voor Nederland een cao-loonstijging van 7,5% met een eenmalige uitkering van €250.
– Onzekere tijden door tekorten aan grondstoffen, hogere energieprijzen en inflatie.
– Krappe arbeidsmarkt met een hoog verloop. Door de instabiele situatie in Oost-Europa zijn in West-Europa minder arbeidskrachten beschikbaar.
– Brandstofkostenontwikkeling, naast de dieselprijzen zijn ook de prijzen voor alternatieven als ad-blue / LNG / gas / elektriciteit (waar veel in geïnvesteerd is) gestegen.
– Toename van de afschrijvingskosten (8%) en de verzekeringskosten (8,8%). Daarnaast nemen ook de kosten voor reparatie en onderhoud toe (7,2%).

In navolging van gesprekken met onze partners in deze sector heeft Merzario besloten om de basis transporttarieven met 10% te verhogen, met ingang van 1 Januari 2023. Omdat we op een gezonde manier willen blijven samenwerken met zowel onze vervoerders als onze klanten hebben we geen andere keus. We vertrouwen hierbij op uw begrip. Wij zullen zo spoedig mogelijk de nieuwe offertes en tarieflijsten voor het transport opstellen.