Status terminals: Amerika

Terminal Operations:

Als wellicht eerder opgevallen in andere nieuwsbrieven, ligt de markt op z’n gat. Een piek in de importvolumes, geen ligplaats en te weinig arbeidskrachten. Dit resulteert in weinig verblijftijd, niet veranderde tarieven en weinig beschikbaarheid. Hieronder een opsomming betreft de situatie in Amerika.

Update LAX / LGB-terminal:

Vanaf vrijdag 21 mei liggen er 22 schepen (+2) voor anker in afwachting van hun ligplaats in LAX/LGB. Alle terminals zijn extreem overbelast vanwege de piek in importvolumes en zoals het er naar uit ziet, zal dit zich voortzetten. Veranderingen van bestemming (COD’s) zijn beperkt wegens gebrek aan terminalruimte. Klanten worden aangespoord om het ophalen van hun importcontainers te versnellen.

Update Oakland Terminal:

Momenteel liggen er 20 schepen (-3) voor anker of drijvend in de San Francisco Bay area. Een van de vijf ligplaatsen bij OICT komt eind mei beschikbaar met drie nieuwe kranen in gebruik. De enorme invoervolumes in combinatie met een tekort aan arbeidskrachten zijn de grootste oorzaken van aanhoudende congestie en vertragingen in de exploitatie van schepen. Alternatieve poort uren hebben nog steeds een lage deelname van vrachtwagenchauffeurs.

New York Terminal-update:

Geen ligplaatscongestie deze week, maar er liggen 2 schepen voor anker. Het gebruik van de terminalwerf blijft op een beheersbaar niveau, ook al is de verblijfsduur van de invoer licht gestegen. Lege volumes blijven een probleem, maar er worden wekelijks extra laders geplaatst om de groeiende lege voorraden te helpen beheren, en er is extra opslagruimte binnen de haven aangekocht, waardoor vrachtwagenchauffeurs een andere mogelijkheid krijgen om leeggoed terug te brengen.

Update voor Savannah Terminal

Momenteel liggen er 7 schepen (+5) voor anker. De volumes blijven stabiel met veel importcontainers op de terminal.