De containerterminal Rotterdam World Gateway (RWG) roept bedrijven op om containers snel af te halen vanwege de drukte op de terminals.

RWG meldt dat het zeer belangrijk is dat containers zo spoedig mogelijk worden opgehaald. De terminal roept partijen op om niet te wachten tot de aangemeerde containerschepen die op dit moment aan de kade liggen met grote losaantallen volledig uitgeladen zijn.

De woordvoerder van de terminal laat daarnaast weten dat de oproep wordt gedaan om te voorkomen dat de terminal nog drukker wordt en uiteindelijk vol zit. RWG kan niet zeggen hoeveel containers er momenteel precies in de opslag staan.

Volgens de woordvoerder zal er een nog grotere piek ontstaan als de containers niet snel worden afgehaald. Hierdoor zal het drukker worden bij de terminal met wegverkeer waardoor de bedrijven hun containers niet zullen kunnen ophalen op hun gewenste tijdstip.

De terminal probeert de piek zoveel mogelijk te spreiden door bedrijven op te roepen om hun containers die al gelost zijn op te halen. Dit zou al lukken als 10% van de bedrijven dit zou doen.