Project aangedreven door waterstof wint overheidsfinanciering voor scheepvaart.

Een consortium geleid door nul-emissie pioniers ACUA Ocean en Unitrove heeft een overheidsfinanciering van £4 miljoen ontvangen om een project te ontwikkelen dat ervoor kan zorgen dat lading tussen het vasteland van Schotland en de eilanden wordt vervoerd met behulp van een autonoom schip dat wordt aangedreven door waterstof. Het consortium “Hydrogen Innovation – Future Infrastructure & Vessel Evaluation and Demonstration (HI-FIVED)” zal meer dan £3,8 miljoen aan financiering ontvangen om zijn innovatieve autonome vaartuigen en bunkering-infrastructuurtechnologieën voor vloeibare waterstof te bouwen en te demonstreren.

Het £5,4 miljoen project zal naar verwachting worden afgerond in de herfst van 2024 en heeft tot doel een binnenlandse groene scheepvaartroute te vestigen tussen Aberdeen en de Orkney- en Shetlandeilanden, waarbij autonome schepen die op waterstof werken worden gebruikt om lading te vervoeren. Het HI-FIVED consortium omvat verschillende belangrijke spelers in de maritieme sector, waaronder de Haven van Aberdeen, de Universiteit van Southampton, Zero Emissions Maritime Technology, Composite Manufacturing and Design, Trident Marine Electrical en NASH Maritime. Unitrove, de maker van ’s werelds eerste faciliteit voor vloeibare waterstof-bunkering, zal zijn mobiele brandstoftechnologie inzetten bij de Haven van Aberdeen ter ondersteuning van het bod van ACUA Ocean om ’s werelds eerste autonome schip dat wordt aangedreven door vloeibare waterstof op het oppervlak van de zee te bouwen en te bedienen. Het project maakt deel uit van de Clean Maritime Demonstration Competition Round 3 (CMDC3), die werd aangekondigd in september 2022, gefinancierd door het ministerie van Transport en uitgevoerd in samenwerking met Innovate UK. Als onderdeel van de CMDC3 heeft het ministerie £60 miljoen toegewezen aan 19 vlaggenschipprojecten die worden ondersteund door 92 Britse organisaties om real-world demonstratie R&D-projecten uit te voeren op het gebied van schone maritieme oplossingen. De projecten vinden plaats op meerdere locaties in het Verenigd Koninkrijk, van zo ver naar het noorden als de Shetland-eilanden en zo ver naar het zuiden als Cornwall.

De CMDC3 maakt deel uit van het vlaggenschip meerjarige CMDC-programma van het UK Shipping Office for Reducing Emissions (UK SHORE). In maart 2022 kondigde het Ministerie de grootste overheidsinvestering ooit aan in onze commerciële maritieme sector, waarbij £206 miljoen werd toegewezen aan UK SHORE, een nieuwe afdeling binnen het Ministerie van Transport die zich richt op het decarboniseren van de maritieme sector. UK SHORE levert een reeks interventies gedurende 2022-2025 die gericht zijn op het versnellen van het ontwerp, de productie en de werking van schone maritieme technologieën die in het VK worden geproduceerd en op het ontsluiten van een op de industrie gerichte overgang naar netto nul.
Michael Tinmouth, COO van ACUA Ocean, zei: “Het leveren van succesvolle technologiedemonstraties is cruciaal om toekomstige investeringen in maritieme decarbonisatie minder risicovol te maken. Dit CMDC3-project brengt een consortium van innovatieve partners, onderaannemers en leveranciers uit de maritieme sector bijeen, die allemaal gefocust zijn op de noodzaak om emissies te verminderen en de adoptie en commercialisering van nieuwe technologieën te versnellen.”

Steven Lua, CEO van Unitrove, zei: “We zijn absoluut verheugd om steun van de Britse overheid te ontvangen om de wereldprimeur van een autonoom schip en infrastructuur op basis van vloeibare waterstof in de echte wereld te demonstreren. Door een sterk consortium van acht fantastische partners in de hele toeleveringsketen te hebben opgebouwd, kunnen we er zeker van zijn dat we iets echt opmerkelijks zullen leveren.” Marlene Mitchell, Commercial Manager van de Haven van Aberdeen, zei: “We zijn verheugd deel uit te maken van dit transformerende project, dat volledig in lijn is met onze groene ambities en die van het bredere projectteam”. Nulemissie-brandstoffen en schepen zijn een essentieel element bij het bereiken van decarbonisatie in de maritieme sector en groene scheepvaartroutes zullen een sleutelelement spelen bij het realiseren van de doelstellingen van de sector. Dit project biedt een unieke kans voor onze recent operationele South Harbour om te fungeren als een praktische en op schaal werkende proeftuin voor netto nul in de haven- en maritieme sector en zal rechtstreeks ingaan op het thema van nulemissie-infrastructuur. Er wordt ook gekeken naar de haalbaarheid om aan de wal hernieuwbare energieopwekking te ontwikkelen om schepen van stroom te voorzien in overeenstemming met het schone maritieme plan van het Britse ministerie van Transport uit 2019.”

Professor in Maritieme Fluid Dynamica Stephen Turnock, hoofd van de afdeling Civiele, Maritieme en Milieutechniek aan de Universiteit van Southampton, zei: “We zijn enthousiast om ons steentje bij te dragen aan het begrijpen van de techno-economische uitdagingen van hoe autonome schepen kunnen helpen bij het verschuiven van handel naar emissievrije schepen en het leveren van kustsnelwegen.” Madadh MacLaine, CEO van Zero Emissions Maritime Technology, zei: “We kunnen dit doen en we zullen het doen met de steun van DfT en Innovate UK. De Britse regering zet zich in voor emissievrij transport over zee en ondersteunt Britse innovators die zich volledig inzetten voor de aanpak van klimaatverandering. De partners in ons consortium maken geen compromissen. Ja, we staan voor een existentiële crisis, maar het probleem kan worden opgelost en we zijn hier om het op te lossen.”

Warwick Buckley, Managing Director van Composite Manufacturing and Design, zei: “Het is erg spannend om betrokken te zijn bij dit zeer innovatieve en groene project en deel uit te maken van het team dat nul emissies in de maritieme sector wil realiseren.” Lee Sidaway, Directeur van Trident Marine Electrical, zei: “Trident Marine Electrical is verheugd om deel uit te maken van het consortium dat financiering heeft gekregen van Innovate UK CMDC Round 3. Door een groenere, duurzamere toekomst voor de industrie te visualiseren, hebben we de mogelijkheid om voorop te lopen bij de ontwikkeling van deze spannende innovatieve technologie. Dit is geweldig nieuws, niet alleen voor Trident, maar voor de maritieme industrie naarmate deze zich blijft ontwikkelen.”

Dr. Timothy Wilkes, Innovation Lead bij NASH Maritime, zei: “NASH Maritime is verheugd deel uit te maken van dit consortium en onze expertise op het gebied van maritieme risico’s te gebruiken om pioniersbenaderingen voor veiligheidscase-ontwikkeling en risicobeheer voor alternatieve brandstoffen en onbemande systemen in een real-world context te ontwikkelen. Het Marine Safety Management System dat we zullen ontwikkelen, zal de kloof vullen die momenteel bestaat tussen scheepsoperator, havenautoriteit en regelgever. Dit past perfect bij onze visie op een duurzame en ongevallenvrije maritieme omgeving.” Mark Harper, Minister van Transport van het Verenigd Koninkrijk, zei: “Onze maritieme sector importeert 95% van de goederen naar het VK en draagt £116 miljard bij aan onze economie
– meer dan zowel de luchtvaart als het spoor gecombineerd. “Met het laten groeien van de economie als een van de topprioriteiten van de regering, moeten we onze inspanningen voortzetten om ervoor te zorgen dat het VK een pionier blijft in cutting-edge schone maritieme oplossingen. Deze financiering zal helpen om dat te doen, emissievrije concepten tot leven te brengen en innovatie te stimuleren.” ACUA Ocean en Unitrove hebben eerder succesvol geld gekregen bij de CMDC2-bieding om de ontwikkeling van een innovatief Zero-Emission Multi-Fuel Station (ZEMFS) te verkennen dat waterstof- en elektrische schepen zou aandrijven.