Plan voor de toekomst van vrachtvervoer is een positieve stap voorwaarts, aldus Logistics UK

Vervoersminister Trudy Harrison MP lanceerde het langverwachte Future of Freight plan van de regering voor een volle conferentiezitting op Multimodaal 2022.

In een reactie op de publicatie zei Michelle Gardner, hoofd Public Policy van Logistics UK, dat het plan een positieve stap voorwaarts is voor de industrie. “Het plan bevestigt opnieuw de essentiële steun van de regering voor een van de grootste sectoren van de Britse economie en helpt om logistieke bedrijven duidelijkheid te verschaffen voor de toekomst,” zei ze.

Logistics UK is met name verheugd over de investering van 7 miljoen pond om de invoering van innovatieve nieuwe technologieën te stimuleren en over de ontwikkeling van een nationaal vrachtnetwerk. De bedrijvengroep is ook verheugd over de aandacht die de regering besteedt aan de planningsregels om de belemmeringen voor de bouw van nieuwe logistieke projecten en voor het parkeren en de faciliteiten voor chauffeurs weg te werken, en kijkt uit naar de oproep om bewijsmateriaal in te dienen.

In het plan wordt ook de campagne “Generation Logistics” aangekondigd, die wordt gecoördineerd door het Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT) en Logistics UK, in samenwerking met het Department for Transport. Deze campagne is opgezet om de lange termijn problemen van de sector op het gebied van aanwerving en behoud van personeel aan te pakken en zal een vitale rol spelen bij het stimuleren van de vaardigheden in de sector en het beschermen van de toeleveringsketen op lange termijn.

“We kijken ernaar uit om het rapport in meer detail te bekijken en met de overheid en leden over de inhoud ervan te overleggen”, aldus Gardner.