PD Ports verwelkomt eerste schip op nieuwe shortseadienst van Iberia

PD Ports heeft het eerste schip verwelkomd dat een gloednieuwe, speciale dienst vanuit Spanje en Portugal naar Teesport aandoet. De Kristin Schepers, een schip dat 800 containers kan vervoeren, arriveerde dinsdag in Teesport na een vierdaagse reis vanuit Aveiro in Portugal om gecontaineriseerde lading te lossen voor verdere distributie via de speciale wegtransportvloot van PD Ports. De nieuwe route, die ook havens in Rotterdam, Cadiz, Setubal en Tilbury aandoet, is momenteel tweewekelijks en zal in het nieuwe jaar worden uitgebreid tot één keer per week. Dit bewijst de groeiende vraag van wereldwijde verladers om Teesport te gebruiken als toegangspoort tot het Verenigd Koninkrijk.

Geoff Lippitt, Chief Commercial Officer bij PD Ports, zei: “We zijn verheugd om Ellerman City Liners te verwelkomen in ons rooster in Teesport met deze dienst; de enige directe route tussen Iberia en Teesport. Deze unieke dienst biedt de beste transittijden in zijn klasse en zal, wanneer de dienst volgens plan in 2023 loopt, ons wekelijkse aanbod van schepen verder uitbreiden en onze positie van Teesport als de noordelijke toegangspoort voor internationale handel bevestigen. We zijn verheugd om het team van Ellerman te ondersteunen met deze nieuwe dienst en kijken ernaar uit om samen met hen de route verder te ontwikkelen.”

De introductie van de nieuwe dienst toont de effectieve samenwerking tussen zowel PD Ports als Ellerman om aan de eisen van de markt te voldoen en de verwachtingen van de klant te overtreffen door een ongeëvenaarde service te bieden. Peter Andrews, commercieel directeur bij Ellerman City Liners, zei: “Teesport staat bekend als een belangrijke en efficiënte short-sea hub voor de Midlands en Schotland en is een geweldige aanvulling op onze nieuwe dienst die klanten van en naar Iberië bedient. Met een nieuwe rechtstreekse verbinding van Cadiz en Portugal naar Teesport en terug, sluiten we een ontbrekende schakel.” Met een verwachte groei van 70% in containervolumes tegen 2029, blijft PD Ports aanzienlijk investeren in zijn infrastructuur en technologie in Teesport om aan de marktvraag te voldoen. Dit omvat de ontwikkeling van de Northern Gateway Containerterminal – die de totale containeroverslagcapaciteit zal verdrievoudigen – en de invoering van een efficiënt geautomatiseerd gate-systeem dat het papierwerk vermindert en de snelheid, zichtbaarheid en nauwkeurigheid van de operaties verbetert.