Palmerola International Airport van start!

Na vijf jaar plannen en ontwikkelen is het nieuwe vliegveld bij de hoofdstad van Honduras geopend. De eerste geplande vluchten zijn vertrokken en de eerste passagiers zijn verwelkomd.

Op 11 december werd de eerste luchtvaartmaatschappij verwelkomd. Spirit Airlines die wekelijkse vluchten uit Miami en Houston heeft op deze bestemming. Na de eerste maand opereren er vijf luchtvaartmaatschappijen internationale vluchten van en naar het nieuwe vliegveld.

Deze maand worden er meer vluchten toegevoegd aan dit portfolio onder andere naar Fort Lauderdale en Mexico City. Munich International Airport heeft de afgelopen jaren geholpen met het ontwikkelen van het vliegveld. Het nieuwe vliegveld moet de infrastructuur helpen in het land en gaan zorgen voor economische ontwikkeling.

De capaciteit van het vliegveld is ongeveer anderhalf miljoen jaarlijkse passagiers. Een baan van ongeveer 2,5 kilometer en de laatste vliegveld technologieën.

Het vliegveld is klaar voor de toekomt. Het vliegveld voldoet aan Internationale standaarden met vier passagiers checkpoints en zeven boarding bruggen. Het nieuwe vliegveld zal zorgen voor meer nieuwe banen in de regio. Naar verwachting zullen er zo’n 2000 directe banen gecreëerd worden en ongeveer 5000 indirecte banen. Alle Internationale vluchten zullen nu landen op het nieuwe vliegveld. Het oude vliegveld, genaamd Toncontín Airport, is een van de gevaarlijkste vliegvelden ter wereld door zijn korte landingsbaan. Dit vliegveld zal alleen nog voor binnenlandse vluchten worden gebruikt.