Ons laatste nieuws

Wie zijn wij?

Expediteurs zijn er vele, van groot tot klein. Merzario is niet de grootste, maar we zijn wél onderscheidend. Met name door onze service, onze transparante aanpak en de wijze waarop we met onze klanten meedenken. Dat laatste doen we proactief. Dit alles, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, maakt Merzario een specialist op het gebied van zeevracht, luchtvracht, cross trading en alles daar omheen. Wij zijn een betrouwbare, financieel gezonde en digitaal vooruitstrevende expediteur en hebben alle logistieke services onder één dak. Bekijk hieronder ons laatste nieuws.

Air France-KLM tekent grote luchtvrachtdeal met Frans CMA CGM

20-mei-2022: De Franse rederij CMA CGM heeft een belang van 9% in Air France-KLM als onderdeel van een 10-jarige samenwerkingsovereenkomst. Daarnaast delen de rederij en de Air France-KLM Groep in de toekomst alle luchtvrachtcapaciteit.

Duitslands grootste rederij mag deelnemen in de Jade-Weser-haven

20-mei-2022: Duitslands grootste containerrederij, Hapag-Lloyd, mag deelnemen in Duitslands nieuwe diepwaterhaven Wilhelmshaven. De EU-Commissie heeft nu bevestigd dat er geen bezwaren zijn tegen hun doel.

Congestie

20-mei-2022: De congestie is op dit moment enorm. De pro-forma netwerkschema's van de drie Azië-Noord-Europa allianties zijn momenteel niet te handhaven, en de maatschappijen moeten drie schepen per lus toevoegen om een wekelijkse frequentie te kunnen behouden.
, , , , ,

Het VK introduceert de Customs Declaration Service

20-mei-2022: HM Revenue and Customs (HMRC) introduceert geleidelijk de Customs Declaration Service, de lange termijn vervanger van het huidige systeem voor de afhandeling van import- en exportvrachten.

GB Railfreight (GBRf) viert zijn langdurige samenwerking met de haven van Felixstowe

13-mei-2022: Het is 20 jaar geleden dat GBRf en de haven voor het eerst samenwerkten aan een inaugurele intermodale dienst om goederen voor MSC door het VK te vervoeren.

Reefer export wordt kritischer

13-mei-2022: De hoop op een normalisering van de zeevracht is uiteengespat. Zendingen van koelcontainers met bestemming Rusland zijn onderweg tegengehouden.

Incoterms, hoe zat het ook al weer