Ons laatste nieuws

Wie zijn wij?

Expediteurs zijn er vele, van groot tot klein. Merzario is niet de grootste, maar we zijn wél onderscheidend. Met name door onze service, onze transparante aanpak en de wijze waarop we met onze klanten meedenken. Dat laatste doen we proactief. Dit alles, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, maakt Merzario een specialist op het gebied van zeevracht, luchtvracht, cross trading en alles daar omheen. Wij zijn een betrouwbare, financieel gezonde en digitaal vooruitstrevende expediteur en hebben alle logistieke services onder één dak. Bekijk hieronder ons laatste nieuws.

De betrouwbaarheid containervaart stabiel laag

6-dec-2021: In oktober is de punctualiteit van de wereldwijde containervaart iets verbeterd, echter licht dit op het moment nog op minder dan de helft van het niveau in 2019.

Luchtvracht

6-dec-2021: In oktober werd er bijna 10 procent meer vracht vervoerd dan voor de coronacrisis. In de wereldwijde containervervoer per zee komen er veel opstoppingen voor en de vraag naar het snellere luchttransport groeit daarom snel. In oktober hadden de luchtvaartmaatschappijen meer ruimte beschikbaar om vracht te vervoeren meldt de IATA.

Feeder disrupties

6-dec-2021: Vervoerders krijgen te maken met weken van ongeregeldheden omtrent hun zendingen uit Zuid-China. Begin December zijn de feeder en barge diensten gestopt tussen Hong Kong en de Pearl River Delta door de het naderende Chinees nieuw jaar.

Update Treindienst Canada

29-nov-2021: Een treindienst tussen Vancouver en het Canadese binnenland is gepland om te resumeren in de middag (Lokale tijd), dit laat CP Rail weten. Het klasse 1 spoorweg bedrijf kondigde gister aan dat ze verwachtte om de dienst tussen Kamloops en Vancouver weer op te starten.

CMA CGM koopt A350F’s en verdubbelt hiermee luchtvrachtvloot

29-nov-2021: Op de recente Airshow in Dubai heeft de Franse rederij CMA CGM vier A350F vrachtvliegtuigen besteld. De rederij is hiermee het tweede bedrijf die het nieuwe intercontinentale vliegtuig met een capaciteit van 110 ton aanschaft. Het eerste bedrijf die de vliegtuigen bestelde was het Amerikaanse Air Lease.

Chinese PIPL-wet nieuwe hindernis voor de logistiek

22-nov-2021: Per 1 november is er door China een nieuwe Personal Information Protection(PIPL) wet ingevoerd. Deze privacywet moet het delen van persoonlijke informatie reguleren, waardoor dit voor de logistieke keten een nieuwe hindernis is om te omspelen.