Ons laatste nieuws

Wie zijn wij?

Expediteurs zijn er vele, van groot tot klein. Merzario is niet de grootste, maar we zijn wél onderscheidend. Met name door onze service, onze transparante aanpak en de wijze waarop we met onze klanten meedenken. Dat laatste doen we proactief. Dit alles, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, maakt Merzario een specialist op het gebied van zeevracht, luchtvracht, cross trading en alles daar omheen. Wij zijn een betrouwbare, financieel gezonde en digitaal vooruitstrevende expediteur en hebben alle logistieke services onder één dak. Bekijk hieronder ons laatste nieuws.

Merknamen Hamburg Süd en Sealand verdwijnen

28-Januari-2023: In de komende jaren zal de rederij Maersk haar merken gaan integreren in het moedermerk. Hierbij zullen onder andere merknamen als Hamburg Süd en Sealand verdwijnen. Geleidelijk zullen de verschillende merken gaan integreren onder de naam van Maersk.

2M alliantie (Maersk en MSC) uit elkaar

28-Januari-2023: In januari 2025 zullen MSC en Maersk, na 10 jaar te hebben samengewerkt in de 2M alliantie, uit elkaar gaan. Dit maakte CEO van MSC Soren Toft en CEO van Maersk Vincent Clerc in de ochtend van woensdag 25 januari bekend.

Ondernemersvereniging: sombere vooruitzichten voor de haven van Hamburg

28-Januari-2023: De haven van Hamburg zal ook dit jaar overslag verliezen. Althans, daar gaat de voorzitter van de ondernemersvereniging van de haven van Hamburg, Gunther Bonz, van uit. Hij verwacht dat Hamburg voor het eerst niet meer tot de twintig belangrijkste havens ter wereld zal behoren.

Chinees Nieuwjaar (CNY) – 22 januari 2023 – Jaar van het Konijn

28-Januari-2023: Vanaf 22 januari 2023 vindt het Chinese nieuwjaar plaats, een feest dat vijftien dagen lang wordt gevierd. Het Chinese Nieuwjaar kondigt het begin van het voorjaar aan en wordt dan ook ‘Lentefeest’ of ‘Spring Festival’ genoemd.

55% minder koolstofuitstoot DP World Southampton

17-Januari-2023: DP World kondigde aan dat zijn containerterminal in Southampton in 2022 een daling van 55% van de netto koolstofuitstoot heeft gerealiseerd dankzij een overschakeling naar een andere primaire brandstof.

Slecht vooruitzicht 2023 door het grote aantal Blank Sailings

17-Januari-2023: In het vaargebied tussen Azië en Europa wordt er in de 4 weken voor Chinees nieuwjaar zo’n 226.000 TEU uit de vaart gehaald, het percentage Blank Sailings ligt hiermee 715% hoger dan deze periode in 2019, aldus het Noorse Xeneta.

Abonneer hier voor de Merzario Nieuwsbrief!

Incoterms, hoe zat het ook al weer

Vanaf 1 januari 2020 zijn de nieuwe Incoterms van kracht
De wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor internationale handel.
De nieuwe versie is een up-to-date raamwerk en eenvoudiger in gebruik.

De International Commercial Terms zijn wereldwijd bekend als ICC Incoterms.
In 1936 zijn ze in het leven geroepen om de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationale handel weer te geven.
ICC herziet de regels periodiek.
Dit zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de laatste versie, Incoterms 2010.

De afkorting Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU (Delivered at Place Unloaded).
De plaats van bestemming kan iedere plaats zijn en hoeft niet alleen een terminal te zijn.
Voorwaarde aan het gebruik van deze Incoterms-conditie is wel dat het een plaats is waar de goederen gelost kunnen worden.
Het lossen is namelijk een verplichting van de verkoper.

Het is nu mogelijk om het vervoer van goederen met eigen vervoersmiddelen te regelen bij Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), Delivered Duty Paid (DDP) en Free Carrier (FCA).

Aan Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid to (CIP) zijn verschillende niveaus van verzekeringsdekking toegevoegd.
Zo dient de verkoper bij CIP een verzekering met hogere dekkingsgraad (Institute Cargo Clauses A) overeen te komen.

Free Carrier (FCA) voorziet nu in de behoefte van on-board bills of lading.
Dit is vooral erg gewild bij banken wanneer er betaald wordt onder een L/C.

De oude Incoterms kunnen nog steeds gebruikt worden.
Wel moet er altijd aangegeven worden onder welke Incoterms er vervoerd wordt; Incoterms 2010 of Incoterms 2020.