Ons laatste nieuws

Wie zijn wij?

Expediteurs zijn er vele, van groot tot klein. Merzario is niet de grootste, maar we zijn wél onderscheidend. Met name door onze service, onze transparante aanpak en de wijze waarop we met onze klanten meedenken. Dat laatste doen we proactief. Dit alles, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, maakt Merzario een specialist op het gebied van zeevracht, luchtvracht, cross trading en alles daar omheen. Wij zijn een betrouwbare, financieel gezonde en digitaal vooruitstrevende expediteur en hebben alle logistieke services onder één dak. Bekijk hieronder ons laatste nieuws.

Vloot van 5 miljoen TEU bij MSC, nu op weg naar 6 miljoen

22-Mei-2023: Volgens Alphaliner, een Franse leverancier van scheepvaartstatistieken, staat MSC op het punt de eerste containerrederij te worden met een vloot van meer dan 5 miljoen TEU. Momenteel staat de teller voor de Zwitsers-Italiaanse rederij volgens Alphaliner op 4.956.720 TEU.

Haven van Rotterdam wil waterstof importeren

22-Mei-2023: Het Havenbedrijf Rotterdam heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met ongeveer twintig regio's wereldwijd om de import van groene waterstof te bevorderen. Tijdens de World Hydrogen Summit, een internationale top over waterstof, verklaarde directeur Allard Castelein dat er interesse is vanuit meer regio's om deel te nemen aan dit samenwerkingsverband.

Antwerpen heeft de eerste volledig elektrische containerlift

22-Mei-2023: Onlangs is de eerste volledig elektrische containerlift op het Europese vasteland in bedrijf genomen op de MPET-terminal van PSA in de haven van Antwerpen. Konecranes, de fabrikant, heeft bij de bouw van de lift gebruik gemaakt van de nieuwste batterijtechnologie, waardoor de e-straddle carrier meer dan vier uur continu kan rijden.

Nieuwe zonnepanelen bij London Gateway brengen DP World dichter bij netto nul-doelstelling in het VK

22-Mei-2023: DP World heeft een nieuwe stap gezet in zijn ambitie om het meest duurzame logistieke bedrijf in het Verenigd Koninkrijk te worden na de succesvolle test van nieuwe zonne-energie-eenheden op de London Gateway hub.

Bemanningsloze containerschepen verschijnen aan de horizon

09-Mei-2023: De Yara Birkeland vaart rustig door de Frier Fjord in het zuiden van Noorwegen en ziet eruit als een gewoon klein schip. Eind dit jaar zal het aantal bemanningsleden aan boord echter worden teruggebracht van vijf naar twee en als alles goed gaat, is er zo helemaal geen bemanning meer aan boord.

Maastricht Aachen Airport sluit voor acht weken vanwege renovatie van start- en landingsbaan

09-Mei-2023: Vanaf maandag zal Maastricht Aachen Airport (MAA) acht weken lang gesloten zijn vanwege de renovatie van de start- en landingsbaan. Het vliegveld heeft aangegeven dat de baan, met een lengte van 2750 meter en breedte van 45 meter, aan renovatie toe is vanwege de slijtage van het asfalt.

Abonneer hier voor de Merzario Nieuwsbrief!

Incoterms, hoe zat het ook al weer

Vanaf 1 januari 2020 zijn de nieuwe Incoterms van kracht
De wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor internationale handel.
De nieuwe versie is een up-to-date raamwerk en eenvoudiger in gebruik.

De International Commercial Terms zijn wereldwijd bekend als ICC Incoterms.
In 1936 zijn ze in het leven geroepen om de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationale handel weer te geven.
ICC herziet de regels periodiek.
Dit zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de laatste versie, Incoterms 2010.

De afkorting Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU (Delivered at Place Unloaded).
De plaats van bestemming kan iedere plaats zijn en hoeft niet alleen een terminal te zijn.
Voorwaarde aan het gebruik van deze Incoterms-conditie is wel dat het een plaats is waar de goederen gelost kunnen worden.
Het lossen is namelijk een verplichting van de verkoper.

Het is nu mogelijk om het vervoer van goederen met eigen vervoersmiddelen te regelen bij Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), Delivered Duty Paid (DDP) en Free Carrier (FCA).

Aan Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid to (CIP) zijn verschillende niveaus van verzekeringsdekking toegevoegd.
Zo dient de verkoper bij CIP een verzekering met hogere dekkingsgraad (Institute Cargo Clauses A) overeen te komen.

Free Carrier (FCA) voorziet nu in de behoefte van on-board bills of lading.
Dit is vooral erg gewild bij banken wanneer er betaald wordt onder een L/C.

De oude Incoterms kunnen nog steeds gebruikt worden.
Wel moet er altijd aangegeven worden onder welke Incoterms er vervoerd wordt; Incoterms 2010 of Incoterms 2020.