Ons laatste nieuws

Wie zijn wij?

Expediteurs zijn er vele, van groot tot klein. Merzario is niet de grootste, maar we zijn wél onderscheidend. Met name door onze service, onze transparante aanpak en de wijze waarop we met onze klanten meedenken. Dat laatste doen we proactief. Dit alles, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, maakt Merzario een specialist op het gebied van zeevracht, luchtvracht, cross trading en alles daar omheen. Wij zijn een betrouwbare, financieel gezonde en digitaal vooruitstrevende expediteur en hebben alle logistieke services onder één dak. Bekijk hieronder ons laatste nieuws.

Stakingen in Felixstowe en Liverpool een dubbele klap voor de overbelaste Supply Chain van het VK

26-September-2022: De overbelaste Supply Chains van Europa worden geconfronteerd met een dubbele klap van verstoringen nu transportvakbonden in Felixstowe en Liverpool zich voorbereiden op stakingen later deze maand.

Brussel keurt 5,2 miljard dollar goed voor EU-waterstofprojecten

26-September-2022: De Europese Commissie heeft aangekondigd dat Nederland en 12 andere EU-lidstaten samen €5,2 miljard hebben geïnvesteerd in 35 publiek-private projecten om de productie van groene waterstof uit elektrolyse te ontwikkelen en de infrastructuur daarvoor te bouwen.

Verdubbelingsbesluit APM Maasvlakte uitgesteld

26-September-2022: Over de uitbreiding van de APM-Terminal (APMT) in de Amaliahaven op de Maasvlakte is het definitieve besluit, mede dankzij de stijgende materiaalkosten, uitgesteld tot het einde van het jaar. De groep was van plan om de verdubbeling van de APMT2-terminal medio dit jaar af te ronden, maar een forse stijging van onder meer staal- en aannemersprijzen zorgde ervoor dat er nu nog geen definitief besluit kon worden gemaakt.

Tariefverhoging voor Suezkanaal

26-September-2022: De tol die schepen moeten betalen voor het gebruikmaken van het Suezkanaal wordt met 15 procent verhoogt door Egypte. Door de inflatie kampt het Suezkanaal met hogere kosten, hierdoor heeft de beheerder van het kanaal besloten de tol te verhogen.

Staking in haven van Liverpool op komst na afwijzen loonbod

19-September-2022: In de haven van Liverpool hebben havenmedewerkers het laatste loonbod van hun werkgever afgewezen, waardoor de staking op komst is. Deze staking zal waarschijnlijk van 19 september tot 3 oktober duren.

Voor binnenvaart in Rotterdam zijn er minder ligplaatsen.

19-September-2022: Vanaf 1 oktober gaan de ligplaatsen voor de binnenvaartschepen in het centrum van Rotterdam verdwijnen. Het havenbedrijf zal het beheer van de kademuren en de glooiingen overdragen aan de gemeente.

Abonneer hier voor de Merzario Nieuwsbrief!

Incoterms, hoe zat het ook al weer

Vanaf 1 januari 2020 zijn de nieuwe Incoterms van kracht
De wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor internationale handel.
De nieuwe versie is een up-to-date raamwerk en eenvoudiger in gebruik.

De International Commercial Terms zijn wereldwijd bekend als ICC Incoterms.
In 1936 zijn ze in het leven geroepen om de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationale handel weer te geven.
ICC herziet de regels periodiek.
Dit zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de laatste versie, Incoterms 2010.

De afkorting Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU (Delivered at Place Unloaded).
De plaats van bestemming kan iedere plaats zijn en hoeft niet alleen een terminal te zijn.
Voorwaarde aan het gebruik van deze Incoterms-conditie is wel dat het een plaats is waar de goederen gelost kunnen worden.
Het lossen is namelijk een verplichting van de verkoper.

Het is nu mogelijk om het vervoer van goederen met eigen vervoersmiddelen te regelen bij Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), Delivered Duty Paid (DDP) en Free Carrier (FCA).

Aan Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid to (CIP) zijn verschillende niveaus van verzekeringsdekking toegevoegd.
Zo dient de verkoper bij CIP een verzekering met hogere dekkingsgraad (Institute Cargo Clauses A) overeen te komen.

Free Carrier (FCA) voorziet nu in de behoefte van on-board bills of lading.
Dit is vooral erg gewild bij banken wanneer er betaald wordt onder een L/C.

De oude Incoterms kunnen nog steeds gebruikt worden.
Wel moet er altijd aangegeven worden onder welke Incoterms er vervoerd wordt; Incoterms 2010 of Incoterms 2020.