Ons laatste nieuws

Wie zijn wij?

Expediteurs zijn er vele, van groot tot klein. Merzario is niet de grootste, maar we zijn wél onderscheidend. Met name door onze service, onze transparante aanpak en de wijze waarop we met onze klanten meedenken. Dat laatste doen we proactief. Dit alles, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, maakt Merzario een specialist op het gebied van zeevracht, luchtvracht, cross trading en alles daar omheen. Wij zijn een betrouwbare, financieel gezonde en digitaal vooruitstrevende expediteur en hebben alle logistieke services onder één dak. Bekijk hieronder ons laatste nieuws.

Goederentransport verzekering

16-April-2024: Een ongeluk zit in een klein hoekje, een recent voorbeeld is dan ook de aanvaring van MV. Dali met de Francis Scott Key Bridge in Baltimore. Dit geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is om uw goederentransport goed te verzekeren.

Canada Spring Thaw regulations

06-Maart-2024: Om te voldoen aan de voorschriften van het Ministerie van Transport van Quebec, passen vervoerders beperkingen toe op het vrachtgewicht tijdens de jaarlijkse “Spring thaw” in Canada.

Uitbreiding importverbod van ijzer en staal uit Rusland

06-Maart-2024: Vanaf het 4e kwartaal 2023 mogen (producten van) ijzer en staal alleen in de Europese Unie (EU) worden geïmporteerd als deze goederen geen Russische basisproducten bevatten.

Chinees Nieuwjaar 2024

11-Januari-2024: In Europa zitten de feestdagen er inmiddels op, maar in het Verre-Oosten staan de feestdagen om de hoek. Wat houdt dit voor u in?

Update situatie Rode Zee

20-December-2023: Rederijen besluiten steeds meer om schepen om te laten varen via Cape of Good Hope. Het is zodoende onomkeerbaar dat zendingen aanzienlijke vertragingen oplopen.

Mogelijke vertragingen door dreigende situatie op de Rode Zee

18-December-2023: In navolging van aanvallen door de Houthi-rebellen uit Jemen op commerciële schepen hebben inmiddels meerdere rederijen aangekondigd tot nader order niet meer door de Rode zee te varen.

Abonneer hier voor de Merzario Nieuwsbrief!

Incoterms, hoe zat het ook al weer

Vanaf 1 januari 2020 zijn de nieuwe Incoterms van kracht
De wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor internationale handel.
De nieuwe versie is een up-to-date raamwerk en eenvoudiger in gebruik.

De International Commercial Terms zijn wereldwijd bekend als ICC Incoterms.
In 1936 zijn ze in het leven geroepen om de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationale handel weer te geven.
ICC herziet de regels periodiek.
Dit zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de laatste versie, Incoterms 2010.

De afkorting Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU (Delivered at Place Unloaded).
De plaats van bestemming kan iedere plaats zijn en hoeft niet alleen een terminal te zijn.
Voorwaarde aan het gebruik van deze Incoterms-conditie is wel dat het een plaats is waar de goederen gelost kunnen worden.
Het lossen is namelijk een verplichting van de verkoper.

Het is nu mogelijk om het vervoer van goederen met eigen vervoersmiddelen te regelen bij Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), Delivered Duty Paid (DDP) en Free Carrier (FCA).

Aan Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid to (CIP) zijn verschillende niveaus van verzekeringsdekking toegevoegd.
Zo dient de verkoper bij CIP een verzekering met hogere dekkingsgraad (Institute Cargo Clauses A) overeen te komen.

Free Carrier (FCA) voorziet nu in de behoefte van on-board bills of lading.
Dit is vooral erg gewild bij banken wanneer er betaald wordt onder een L/C.

De oude Incoterms kunnen nog steeds gebruikt worden.
Wel moet er altijd aangegeven worden onder welke Incoterms er vervoerd wordt; Incoterms 2010 of Incoterms 2020.