Ons laatste nieuws

Wie zijn wij?

Expediteurs zijn er vele, van groot tot klein. Merzario is niet de grootste, maar we zijn wél onderscheidend. Met name door onze service, onze transparante aanpak en de wijze waarop we met onze klanten meedenken. Dat laatste doen we proactief. Dit alles, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, maakt Merzario een specialist op het gebied van zeevracht, luchtvracht, cross trading en alles daar omheen. Wij zijn een betrouwbare, financieel gezonde en digitaal vooruitstrevende expediteur en hebben alle logistieke services onder één dak. Bekijk hieronder ons laatste nieuws.

Panama kanaal laag water vertragingen

03-November-2023: De Panama Canal Authority (PCA) heeft nieuwe operationele maatregelen aangekondigd, na “41% minder regenval dan normaal”.

War risk toeslag naar Israël

03-November-2023: Als voortzetting van de aanhoudende oorlog in Israël voeren steeds meer rederijen een War Risk toeslag in voor zendingen naar Israël. Zonder voorafgaande kennisgeving zijn wij genoodzaakt deze toeslag van geval tot geval op lopende en nieuwe boekingen door te voeren.

Implementatie van “EU ETS-toeslag” met ingang van 1 januari 2024

03-November-2023: Om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan en bij te dragen aan de mondiale inspanningen om uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, hebben rederijen met ingang van 1 januari 2024 een nieuwe toeslag aangekondigd, genaamd “EU Emissions Trading System”.

Algemene tariefsverhoging Verre Oosten – Noord Europa

03-November-2023: Middels het creëren van een een kunstmatig tekort aan scheepsruimte alsook door uitbreiden van het blank sailing programma, is er met ingang van 1 november een algemene tariefverhoging aangekondigd voor de trade Verre Oosten naar het Noord Europa.

Blank sailing programma

03-November-2023: Naast het opschorten van de FE5-dienst van THE alliance, hebben rederijen aangekondigd het blank sailing programma in november en december voort te zetten en/of uit te breiden.

THE-Alliance schorst FE5-service tot nader order

01-November-2023: Met het oog op de huidige marktsituatie hebben leden van “THE Alliance” wijzigingen aangebracht in het Azië-Noord-Europa netwerk door de FE5-dienst vanaf week 46 op te schorten.

Abonneer hier voor de Merzario Nieuwsbrief!

Incoterms, hoe zat het ook al weer

Vanaf 1 januari 2020 zijn de nieuwe Incoterms van kracht
De wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor internationale handel.
De nieuwe versie is een up-to-date raamwerk en eenvoudiger in gebruik.

De International Commercial Terms zijn wereldwijd bekend als ICC Incoterms.
In 1936 zijn ze in het leven geroepen om de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationale handel weer te geven.
ICC herziet de regels periodiek.
Dit zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de laatste versie, Incoterms 2010.

De afkorting Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU (Delivered at Place Unloaded).
De plaats van bestemming kan iedere plaats zijn en hoeft niet alleen een terminal te zijn.
Voorwaarde aan het gebruik van deze Incoterms-conditie is wel dat het een plaats is waar de goederen gelost kunnen worden.
Het lossen is namelijk een verplichting van de verkoper.

Het is nu mogelijk om het vervoer van goederen met eigen vervoersmiddelen te regelen bij Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), Delivered Duty Paid (DDP) en Free Carrier (FCA).

Aan Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid to (CIP) zijn verschillende niveaus van verzekeringsdekking toegevoegd.
Zo dient de verkoper bij CIP een verzekering met hogere dekkingsgraad (Institute Cargo Clauses A) overeen te komen.

Free Carrier (FCA) voorziet nu in de behoefte van on-board bills of lading.
Dit is vooral erg gewild bij banken wanneer er betaald wordt onder een L/C.

De oude Incoterms kunnen nog steeds gebruikt worden.
Wel moet er altijd aangegeven worden onder welke Incoterms er vervoerd wordt; Incoterms 2010 of Incoterms 2020.