Nieuw vrachtvliegveld voor Verenigd Koningrijk

De voormalige luchtbasis Manston airport is overgenomen door RSP (RiverOak Strategic Partners). Het bedrijf wil 500 miljoen pond steken in het vliegveld om dit te ontwikkelen naar een vrachtvliegveld.

De Britse overheid heeft goedkeuring gegeven voor het uitvoeren van de plannen, nadat deze waren aangepast. In 2020 was er al goedkeuring gegeven, echter waren deze plannen vorig jaar door de rechtbank afgewezen.

RSP wil begin volgend jaar beginnen met de bouw en hoopt dat in 2025 het eerste vrachtvliegtuig te kunnen ontvangen.

Door Manston Airport om te bouwen naar een vrachtvliegveld, hoopt men de logistiek voor het zuidoosten van het Verenigd Koningrijk beter op de kaart te zetten.

Ook hoopt RSP een alternatief te kunnen zijn voor de vrachtopslag. Momenteel wordt dit ondergebracht bij Heatrow, Gatwick en Stansted, echter zitten deze vliegvelden vol en is er geen mogelijkheid tot uitbreiding.

De files rondom Londen zorgen ook voor veel congestie en vertraging. Manston Airport is dichter bij de ferryhaven van Dover, wat een belangrijke plaats is voor het wegtransport van en naar Europa. Daardoor verwacht men ook dat vertragingen zouden moeten verminderen.