Langere transittijden in de containervaart

De congestie in de containervaart is een nog steeds groeiend probleem. Filen van containerschepen, enorm lange transit tijden en constante vertragingen zijn overal in de wereld aan de orde van de dag. Een einde aan de congestie in de containerscheepvaart is dan ook nog niet in zicht.

Hoewel de langere wachtrijen in het verleden al wel gesignaleerd zijn voor de kust van bijvoorbeeld Shanghai, zien we dit nu ook steeds vaker in de grotere Noord-Europese havens gebeuren. Zo ligt ongeveer 2% van de volledige containercapaciteit gestremd op de Noordzee en zelfs 4% van de totale containercapaciteit ligt stil voor de havens van Shanghai & Ningbo.

Een groot bijkomend probleem zijn de stakingen in de havens van Hamburg & Bremerhaven. Deze hebben de wachttijden voor de kust van de Duitse havens in de laatste weken meer dan verdubbeld. Daarnaast zijn er geluiden dat er in andere delen van Europa, onder andere het Verenigd Koninkrijk, ook stakingen aan zitten te komen

Het grootste gevolg van de congestie is dat de transit tijden hierdoor enorm toenemen. Als er in elke haven die een schip aan doet langer gewacht moet worden dan ingeschat, heeft dit een negatief effect op de totale transit tijd. De transit tijden liggen in de huidige markt dan ook gemiddeld tussen de 15 en 20% langer dan in de periode voor corona.