Impact op logistiek situatie Oekraïne

De situatie in Oekraïne is in alle opzichten een vreselijke situatie. Vooral voor de mensen die hun huizen en dierbaren verliezen.

Weg: De grenzen tussen Oekraïne en Rusland en Oekraïne en Wit-Rusland zijn gesloten. Het wegvervoer in de regio zal verder worden beïnvloed door strengere grenscontroles en druk verkeer vanuit Oekraïne. De transportbedrijven zullen ook te lijden hebben onder de stijgende brandstofkosten.

Zee: Vergelijkbaar met het wegvervoer kunnen verscherpte grenscontroles en andere maatregelen ook gevolgen hebben voor het vervoer via de zeeroutes, waardoor het verkeer in de Oekraïense en Russische wateren wordt beperkt. Daarnaast zijn zeehavens in Oekraïne gesloten en beschadigd. Er is geen internationale scheepvaart naar Oekraïne mogelijk.

Lucht: Bedrijven die via luchtvracht verschepen kunnen ook gevolgen ondervinden van het gesloten luchtruim in Oekraïne en Rusland. Het Oekraïense en Russische luchtruim is gesloten, wat gevolgen heeft voor specifieke luchtvrachtbestemmingen.

De EU heeft diverse sancties afgekondigd die van invloed kunnen zijn op ons proces.

De oorlog zal impact gaan hebben op diverse routes wat eventuele gevolgen kan hebben op uw verzending.

Uiteraard staat Merzario klaar om de meest gunstige logistieke oplossing te vinden en uw zending zo efficiënt mogelijk te versturen.