IMF: dit jaar nog meer inflatie door dure scheepvaart

Dit jaar zal de inflatie op blijven lopen als gevolge van de hoge tarieven in de scheepvaart. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat maandag de resultaten bekent maakte van een onderzoek naar de financiële effecten van transporttarieven: ‘Shipping Costs and Inflation’.

Het is IMF zeker niet ontlopen dat de tarieven na de coronacrisis die in maart 2020 begon is binnen anderhalf jaar verzevenvoudigden, terwijl de kosten van bulkvervoer daar zelfs nog een schepje bovenop wisten te doen. ‘De inflationaire invloed van deze hogere kosten zal zich tot aan het eind van dit jaar blijven opbouwen’, verwacht het instituut. En dan tellen we het effect van de oorlog in Oekraïne nog niet eens mee, die crisis zal de wereldwijde inflatie volgens het IMF nog verder verergeren.

Dat hogere transportprijzen worden doorberekend in de prijzen van goederen is voor het IMF geen verassing de VN-organisatie bestudeerde voor zijn inflatie-onderzoek data uit 143 landen over een periode van dertig jaar. Als de vrachttarieven verdubbelen, stijgt de inflatie gemiddeld genomen met 0,7%. Dit effect merk je eerst in de tankstations, doordat de olieprijzen relatief snel reageren op veranderende transportkosten. Het effect voor consumentengoederen is meer geleidelijk; het kan wel een jaar duren voordat die invloed een piek bereikt.

Het effect van de scheepvaartkosten op de inflatie verschilt volgens de onderzoekers per bestemming. Landen die veel goederen importeren hebben er relatief veel last van, zoals lageloonlanden en eilandstaten.