Haven van Hamburg herpakt zich

De haven van Hamburg heeft zich in de eerste helft van het jaar herpakt ten opzichte van Antwerpen en Rotterdam. In de periode van januari tot juni heeft de haven van Hamburg 4,4 miljoen TEU overgeslagen.

Dit is een stijging van 0,9% ten opzichte van vorig jaar, terwijl zowel Rotterdam, Antwerpen en Bremerhaven een recessie aankondigden.

Ondanks de groei van de containeroverslag in Hamburg staan Antwerpen en Rotterdam nog steeds boven Hamburg.

De haven van Hamburg heeft geprobeerd om in 2022 een goederenoverslag van 130 miljoen ton en een containeroverslag van 8,7 miljoen TEU te bereiken. Echter is de totale overslag in de eerste zes maanden van 2022 in Hamburg gedaald met ongeveer 61,8 miljoen ton, wat neerkomt op een daling van 2,7% ten opzichte van vorig jaar. Naast vele andere redenen spelen ook de sancties tegen Rusland een doorslaggevende rol.

De belangrijkste overzeese handelspartners van het verleden en het heden zijn China (1,3 miljoen TEU), de VS (291.000 TEU) en Singapore (218.000 TEU). Rusland is drastisch afgegleden van de 5e naar de 15e plaats. De containeroverslag is met ongeveer 50,9 procent gedaald (79.000 TEU).