Het APC van de Britse regering steunt het 30 miljoen pond kostende waterstofproject en investeert 15 miljoen pond in HVS.

Hydrogen Vehicle Systems (HVS), innovator op het gebied van waterstofvrije bedrijfsvoertuigen, heeft vandaag aangekondigd dat het Advanced Propulsion Centre (APC) van de Britse regering 15 miljoen pond (17,8 miljoen dollar) subsidie heeft toegekend als onderdeel van een breder financieringspakket ter ondersteuning van emissievrij vervoer.HVS kreeg de APC-financiering na een succesvolle deelname aan de wedstrijd voor de ontwikkeling van autotechnologieën en de groei van het potentieel naar nul-emissie. Het in Glasgow gevestigde bedrijf is toonaangevend op het gebied van waterstofmobiliteit in de vorm van de eerste Britse HGV (Heavy Goods Vehicle) met schone brandstofcellen. De financiering van APC, die bedoeld is om de capaciteiten van het VK op lange termijn te ondersteunen door te zorgen voor langetermijninvesteringen in onderzoek en ontwikkeling in samenwerkingsverband, zal 50% van de totale kosten van het project, ongeveer 30 miljoen pond (35,9 miljoen dollar), ondersteunen. Het project, dat loopt van 1 september 2022 tot 30 juni 2025, bestaat uit een consortium onder leiding van HVS en omvat Grayson (thermische systemen), Fusion Processing (voertuigzichtsystemen) en PNDC (een commerciële tak van de universiteit van Strathclyde die gespecialiseerd is in vermogenselektronica). De ondersteuning en combinatie van deze expertise zal de ontwikkeling van de volledige brandstofcel- en batterijhybride aandrijflijn van het voertuig bespoedigen, met name wat betreft engineering, testen en ontwikkeling. Zowel de HVS als andere door het APC gefinancierde brandstofcelprojecten zullen bijdragen tot de ambitie om de automobielsector koolstofvrij te maken, zoals beschreven in de Britse waterstofstrategie.

Ian Constance, Chief Executive van het APC, verklaarde: “De ondersteuning van vitaal onderzoek en ontwikkeling in het VK biedt nu meer dan ooit de mogelijkheid om te investeren in het koolstofvrij maken van het vervoer en om de groei in de automobielsector te stimuleren. In deze periode van massale innovatie en ontwrichting krijgen mensen de kans om met nieuwe ideeën te komen. Om dat te laten werken, moet je vooroplopen, heel gefocust blijven, een geweldig team samenstellen en goede ondersteuning krijgen. Dat is allemaal hier bij HVS. Ik denk dat dit weer een groot succesverhaal wordt op het gebied van innovatie en productie in het Verenigd Koninkrijk, waar wij met trots deel van uitmaken. De 15 miljoen pond aan financiering die vandaag is aangekondigd, bevordert toonaangevende innovatie op het gebied van netto-nul-technologie voor de automobielsector en daarbuiten. Al deze fantastische projecten zijn gebaseerd op samenwerking en worden geleid door vooraanstaande bedrijven met innovatieve partners uit het MKB en de academische wereld.”

Bij de aankondiging van de APC-financiering zei minister van Handel Grant Shapps: “Onze automobielindustrie is wereldleider en schept banen in Essex, Somerset of Glasgow. Het benutten van het potentieel van nieuwe technologieën is een belangrijk onderdeel van het toekomstige succes, terwijl het ook onze wegen schoner, groener en betaalbaarder maakt. De impuls van vandaag, die meerdere miljoenen euro’s bedraagt en die tot stand is gebracht door de samenwerking tussen de regering en de industrie, zal deze bedrijven in een goede positie brengen om deze innovaties te stimuleren en de komende decennia aan de top van de wereldwijde concurrentie te blijven.”

HVS CEO Jawad Khursheed zei: “Onze missie om het zware vervoer in het VK koolstofvrij te maken heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met behulp van de APC-subsidie. De Britse regering heeft strenge zorgvuldigheid betracht bij het selecteren van HVS om deze subsidie te ontvangen, omdat zij erkent dat onze geavanceerde technologie een belangrijke innovatie is om de nul-emissiedoelstellingen te bereiken. We hebben met succes ons eerste demonstratievoertuig met brandstofceltechnologie geproduceerd en liggen op schema om de eerste vrachtwagen met waterstofcellen in het Verenigd Koninkrijk op de markt te brengen. We hebben bij HVS een snelle groei doorgemaakt in slechts een jaar tijd, nu zullen we met deze overheidssteun innovatie stimuleren, duizenden Britse banen in de toeleveringsketen creëren en verder bouwen aan ons doel om schonere vrachtwagens te maken.”

Eerder in november onthulde HVS zijn baanbrekende waterstofaandrijflijn in de vorm van een 5,5-tons technologiedemonstrator, een voorproefje van zijn geplande 40-tons zero-emissie HGV (Heavy Goods Vehicle), waarmee het bedrijf zijn doelstelling vervult om de eerste in het VK ontworpen en ontwikkelde waterstof-elektrische HGV op de markt te brengen. HVS is opgericht in 2017 in Glasgow en richt zich op het ontwerp en de ontwikkeling van emissievrije bedrijfsvoertuigen op waterstof. Het bedrijf bestaat uit specialisten uit de industrie, met ruime ervaring op het gebied van auto’s, energie, waterstoftechnologie, vermogenselektronica, duurzaamheid en milieubeheer. Nu de overheidsdoelstellingen om de verkoop van alle 3,5 tot 26 ton zware vrachtwagens zonder uitstoot te beperken tegen 2035 of eerder van kracht worden en alle verkopen van nieuwe vrachtwagens zonder uitstoot tegen 2040, kunnen HVS en zijn wereldwijd toonaangevende technologie een cruciale rol spelen bij het bereiken van de emissiereductiedoelstellingen. Het bedrijf heeft ook een duidelijke route naar de markt. Naast financiering door Innovate UK, Scottish Enterprise, Advanced Propulsion Centre en het Energy Technology Partnership, is de strategische investeringspartner van HVS het tankstation- en levensmiddelenconcern EG Group, dat de infrastructuur voor het tanken van waterstof, het klantenbestand van het wagenpark en het potentieel voor wereldwijde schaalbaarheid aanbiedt.