Goederentransportverzekering

Eind maart heeft het containerschip “Dali” de Francis Scott Key Bridge in Baltimore geramd. Het schip was vanuit Baltimore op weg naar Colombo in Sri Lanka.
Sinds de aanvaring, waarbij zes mensen om het leven kwamen die zich op de brug bevonden, blokkeert het schip de haveningang van Baltimore. De Dali (10.000 teu) had in Baltimore 4700 containers voor Azië geladen.

De totale schade inclusief de herbouw van de brug wordt op dit moment geschat op zo’n vier miljard dollar. Onlangs riep de eigenaar van het schip “Averij-Grosse” uit. Wanneer Averij-Grosse is uitgeroepen, betalen allen die lading aan boord hebben mee aan de kosten die worden gemaakt voor verloren lading, bergingskosten of brandschade. Dit gebeurt naar ratio van de lading aan boord. Verladers met meer lading aan boord moeten meer betalen. Totdat bekend is wat de kosten zijn, zullen bedrijven die hun containers willen ontvangen een borgsom moeten betalen. De kosten voor Averij-Gross kan de werkelijke waarde van de goederen aanzienlijk overstijgen.

Echter, wanneer de lading is verzekerd, vergoedt de verzekeraar deze kosten.

Dit geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is om ook het transport van uw goederen goed te verzekeren. Voor meer informatie over een goederentransportverzekering verwijzen wij u graag door naar onze sales afdeling. Deze kunt u bereiken via sales@merzario.nl of +31 (0)10 3166501.