GB Railfreight (GBRf) viert zijn langdurige samenwerking met de haven van Felixstowe

Het is 20 jaar geleden dat GBRf en de haven voor het eerst samenwerkten aan een inaugurele intermodale dienst om goederen voor MSC door het VK te vervoeren. De groei van het partnerschap en de haven zelf is de afgelopen 20 jaar exponentieel geweest. Sinds de eerste dienst heeft GBRf 50 dagelijkse diensten in het hele land uitgevoerd, waarvan 14 voor MSC. De haven is in de afgelopen 20 jaar uitgebreid van 28 naar 76 dagelijkse treinen, waarvan 30 van GBRf, wat resulteert in 166 GBRf-treinen die wekelijks van en naar Felixstowe rijden. Met de lancering van drie nieuwe GBRf-diensten vanuit Felixstowe in de afgelopen 12 maanden, is de samenwerking tussen GB Railfreight en de haven van Felixstowe jaar na jaar gegroeid. Met de uitbreiding van de haven bedient GBRf meer klanten dan ooit tevoren, met het vervoer van 245.240 containers in en uit de haven in 2021 en 62.441 containers alleen al in het eerste kwartaal van 2022 – gebruikmakend van Felixstowe’s reputatie als de grootste diepzeehaven om betere en efficiëntere dienstverlening aan zijn klanten.
Bovendien bedient GB Railfreight sinds 2002 zeven van de inlandterminals, wat het vermogen van de haven om de toeleveringsketens van het VK te versterken en de economie te helpen groeien, verder versterkt. In de komende jaren zal Felixstowe naar verwachting verder uitbreiden en 90 dagelijkse spoorvrachtdiensten vanuit de haven creëren. GBRf heeft de afgelopen 12 maanden al drie nieuwe diensten gelanceerd – iPort, Tinsley en Birch Coppice. GBRf heeft momenteel ongeveer 100 medewerkers in de haven in dienst, van waaruit ze zeven dagen per week een dienst hebben en van plan zijn het aantal medewerkers en diensten uit te breiden om aan de vraag van de klant te voldoen.

Vooral de afgelopen twee jaar is de effectiviteit van de relatie duidelijk gebleken. GBRf is trots op de rol die het heeft gespeeld in de samenwerking met de haven van Felixstowe om de Britse economie in beweging te houden tijdens de pandemie en om essentiële persoonlijke beschermingsmiddelen te leveren op het hoogtepunt van de eerste afsluiting in 2020. Meer recentelijk, van het tekort aan vrachtwagenchauffeurs, de gevolgen van de Brexit en onder druk van de toeleveringsketens voor Kerstmis, zorgde de samenwerking ervoor dat goederen zonder noemenswaardige verstoringen naar consumenten en bedrijven bleven stromen.

John Smith, CEO van GB Railfreight, zei: “Zonder onze 20-jarige samenwerking zouden we niet in staat zijn geweest om de Britse economie te ondersteunen op de manier waarop we dat hebben gedaan. Felixstowe is cruciaal geweest voor het succes van GBRf en de bredere sector van het goederenvervoer per spoor, waardoor we meer diensten op een efficiëntere manier aan klanten kunnen leveren. In de komende 20 jaar zal ons partnerschap veelzijdig zijn, omdat we samenwerken om de toeleveringsketens van het VK nog veerkrachtiger, efficiënter en belangrijker nog, ook duurzamer te maken.

Clemence Cheng, CEO, Port of Felixstowe, zei: “GB Railfreight is een belangrijke partner die ervoor zorgt dat we verladers een reeks frequente, efficiënte en duurzame distributiemogelijkheden vanuit de haven van Felixstowe kunnen bieden. We hebben nauw met hen samengewerkt omdat hun bedrijf de afgelopen 20 jaar is gegroeid en we kijken ernaar uit om de relatie tot ver in de toekomst voort te zetten.”