Eerste rechtstreekse scheepvaartroute China-Schotland van start

De nieuwe scheepvaartroute is geprezen als een “game changer voor Schotland”.

Het schip Allseas Pioneer arriveerde eerder in Greenock vanuit Ningbo in China, met containers vol textiel, meubilair en speelgoed voor verkoop in Schotland.

De rechtstreekse afvaarten zullen de transittijden voor vracht verkorten, in vergelijking met diensten via Europa of havens in het zuiden van het VK.

Zes schepen – elk geschikt voor het vervoer van ongeveer 1.600 zeecontainers – zullen op de route varen, die werd opgezet als antwoord op de toenemende wereldwijde druk op de supply chain.

Verwacht wordt dat de nieuwe dienst, met drie afvaarten per maand in elke richting, de reistijd zal verkorten van ongeveer 60 dagen tot naar schatting 33 dagen door het wegwerken van ongeplande vertragingen door congestie in de Europese havens.

Greenock Ocean Terminal, die in 1969 werd geopend, behandelt momenteel 100.000 containers per jaar.

Jim McSporran van Peel Ports, dat de Clydeport in Greenock exploiteert, zei dat het “geweldig was om eindelijk deze vitale dienst te verwelkomen”.

“Wij zijn ervan overtuigd dat deze partnerschap een enorm positieve ontwikkeling zal zijn voor bedrijven en klanten en ook een impuls zal geven aan de supply chain in bredere zin. Wij kijken ernaar uit om de komende maanden met onze partners aan deze dienst te blijven werken”.

De rechtstreekse verbinding tussen de twee landen is tot stand gekomen door een partnerschap tussen KC Liner Agencies, DKT Allseas en China Xpress.

David Milne, directeur van KC Group Shipping, zei dat het bedrijf “verbaasd was over de onmiddellijke belangstelling” voor de route.

Hij zei dat ze de steun van Schotse importeurs en exporteurs nodig hadden om “de toekomst op lange termijn veilig te stellen” van de nieuwe dienst.

“Onze rechtstreekse handelsverbinding met China maakt een einde aan de frustrerende vertragingen bij het overladen, wat een enorme stimulans is voor Schotse bedrijven en de consumenten in deze moeilijke tijden alleen maar ten goede kan komen”.

“Ik beschreef dit als een doorbraak voor Schotland en het gebruik van de dienst bewijst dat zeker, voor de Schotse meubel-, farmaceutische, verpakkings- en alcoholsector.”

Cllr Stephen McCabe, leider van de Inverclyde Council, zei dat de nieuwe route een “overtuigende bevestiging was van Greenock en Inverclyde als een belangrijke locatie voor export, import en bezoekers”.

Hij voegde eraan toe: “De vrachtkant van Greenock Ocean Terminal wordt vaak overschaduwd en soms vergeten door het drukke schema van de cruiseschepen.

“Maar de containervaart van de terminal is de afgelopen jaren ook aanzienlijk gegroeid en de nieuwe ontwikkeling van het bezoekerscentrum voor cruiseschepen van de Glasgow City Region, inclusief de speciale ponton voor cruiseschepen, heeft meer capaciteit gecreëerd voor zowel container- als passagiersschepen om de aanhoudende groei van beide markten te bevorderen en de economie lokaal, regionaal en nationaal verder te stimuleren.”

Greenock maakt ook deel uit van Clyde Green Freeport.