Europese Commissie wilt onderzoek naar liners vanwege hun ‘oneerlijke’ en ‘discriminerende’ praktijken

De Europese Vereniging voor Expeditie, Transport, Logistiek en Douanediensten (CLECAT) heeft in een brief aan de Europese Unie verzocht op een onderzoek naar de containerscheepvaartsector, wegens oneerlijke en discriminerende praktijken.

“Het profiteren van zee vervoerders als gevolg van hun strategie voor capaciteitsbeheer plaatste hun in een positie om de macht in de markt en financiële spaarpot te vullen. Die spaarpot gebruiken ze nu om verticaal te integreren, tarieven te verhogen en onafhankelijke expediteurs in de stroomafwaartse markt te verdrijven”, stelt CLECAT. Het claimen van discriminerend gedrag tegen expediteurs zal uiteindelijk verladers en eindgebruikers benadelen vanwege de beperkte keuze in diensten en hogere tarieven.

CLECAT heeft een brief gestuurd naar Margrethe Vestager, de EU-commissaris voor mededinging, waarin de Europese Commissie wordt verzocht haar onderzoeksbevoegdheden te gebruiken om de mate van concentratie, consolidatie, coördinatie en kartelvorming vast te stellen in de upstream-markten voor containerlijnvaartdiensten die de EU bedienen. CLECAT heeft de commissie opgeroepen om in het kader van de EU-mededingingsregels en in het kader van de herziening van de groepsvrijstellingsverordening voor consortia (CBER) de markteffecten van de combinatie van de groepsvrijstelling, verticale integratie, consolidatie, controle van gegevens en de resulterende marktdominantie.

Tot op heden heeft de Europese Unie zich teruggetrokken uit het voeren van onderzoek naar lijnvaart, terwijl andere jurisdicties, met name de VS, de zaak de afgelopen maanden hebben onderzocht. Liners maakte vorig jaar een gecombineerde winst van meer dan $200 miljard, terwijl ze ook de slechtste periode van planningsbetrouwbaarheid in de geschiedenis van de containerisatie voorzaten.