Eigen Reefercentrum op Maasvlakte voor Maersk

Aan de Amaliahaven op de Maasvlakte komt een reefercentrum van 18,5 hectare. Maersk investeert 50 miljoen voor de bouw.

Ook komt er een crossdocking-centrum van 23.000 vierkante meter en een koel- en vrieshuis van 35.000 vierkante meter. In de loop van volgend jaar moet de bouw worden opgeleverd.

Het complex zal gaan grenzen aan de APM Terminals Maasvlakte II, aan de uiterste zuidpunt van de Prinses Amaliahaven. De kade wordt op termijn verlengd en zal de hele oostkant van het havenbekken beslaan.

De Deense containerreus wordt daarmee de eerste met eigen ‘on site’ reeferterminal in de Nederlandse haven en voor zo ver bekend ook daarbuiten. Woordvoerder van Maersk noemt het project een logische stap omdat de Maasvlakte al de grootste haven voor koel- en vrieslading is.

Voor snel afvoeren van aangevoerde reeferlading zal het crossdock-centrum worden gebruikt. Volle containers worden aan de ene kant aangevoerd, de inhoud kan in het centrum worden gesplitst in meerdere zendingen, die vervolgens in koel- en vrieswagens aan de andere kant van het centrum worden geladen om af te voeren. Daarbij gaat het vooral om snellopende producten. Het koel- en vrieshuis wordt gebruikt voor opslag en distributie van onder meer bevroren vlees, vis, groenten en vers fruit.

Directeur containers van Havenbedrijf Rotterdam, Hans Nagtegaal, zegt dat de ontwikkeling van het terrein is vervroegd. Hans Nagtegaal meldt ook dat het gaat om een belangrijke tussenstap voor de ontwikkeling van de Amaliahaven. Hij doelt daarmee op de voorgenomen verlenging van de kades langs dit in 2015 in gebruik genomen havenbekken.

Begin 2020 besloot de havenbeheerder om in totaal zo’n 2,4 kilometer kade aan te leggen ten behoeve van de uitbreiding van de APM-terminal en die van het tegenovergelegen Rotterdam World Gateway. Uiteindelijk werd begin vorig jaar opdracht gegeven voor de bouw van 1825 meter diepzeekade en 160 meter binnenvaartkade.