DP World London Gateway bereikt mijlpaal van 10 miljoen containers

DP World London Gateway heeft zijn 10 miljoenste container verwerkt, negen jaar na de opening van de logistieke hub in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. London Gateway vervoerde vorig jaar 1,8 miljoen TEU, een stijging van bijna 650% ten opzichte van het eerste volledige operationele jaar in 2014.
Volgens DP World zal een nieuwe vierde aanlegplaats de capaciteit met een derde verhogen, wanneer deze in 2024 wordt geopend. Ernst Schulze, UK chief executive van DP World: “Na de ontwrichting van de afgelopen jaren zijn rederijen en vrachteigenaren op zoek naar capaciteit, betrouwbaarheid en groeimogelijkheden.” Schulze voegde daaraan toe: “Binnen tien jaar zal London Gateway waarschijnlijk tot 30% van de containerhandel van het land verwerken. Het havengerichte logistieke park wordt één van de grootste in Europa, met 12.000 werknemers en ondersteund door investeringen in een tweede railterminal en een nieuwe vierde aanlegplaats.”
DP World maakte in juli bekend dat London Gateway in de eerste helft van het jaar meer dan 1 miljoen TEU heeft verwerkt, wat een record is voor de haven. Deze prestatie droeg bij tot een record vrachtvolume in de eerste helft van het jaar voor de havens van DP World in het VK, met een gecombineerd totaal van 1.937.000 TEU wanneer de overslag in Southampton wordt meegerekend.