DP World lanceert nieuwe spoorverbinding tussen London Gateway en Southampton

Een nieuwe intermodale treindienst tussen de containerterminals van DP World in London Gateway en Southampton zal de veerkracht van de toeleveringsketens van de klanten vergroten en hen in staat stellen snel en gemakkelijk volumes te wisselen tussen de twee locaties in het VK. De door DP World geëxploiteerde dienst – die afgelopen weekend voor het eerst reed – rijdt elke zaterdag en vervoert vracht waaronder vers fruit, dranken en consumptiegoederen in minder dan vijf uur. De trein haalt tot 120 vrachtwagens per week van de weg en vermindert de koolstofuitstoot met 80%. DP World wil de frequentie van de trein volgend jaar verhogen. Samen met andere recente en lopende investeringen in spoorverbindingen in beide havens, zal dit de congestie op de snelwegen verminderen, waardoor in totaal 300.000 vrachtwagens per jaar van de Britse wegen worden gehaald.

John Trenchard, UK Commercial & Supply Chain Director van DP World, verklaarde: “DP World is uniek in het aanbieden van een keuze aan diepwater in- en uitgangen naar en van het Verenigd Koninkrijk. Deze nieuwe spoordienst zal het voor onze klanten nog gemakkelijker maken om snel en gemakkelijk tussen de twee locaties van volume te wisselen, wat meer flexibiliteit en keuze betekent. Na de ontwrichting van de afgelopen jaren zijn rederijen en vrachteigenaren op zoek naar capaciteit, betrouwbaarheid en groeimogelijkheden. Wij bieden die, zodat klanten hun goederen vlot en efficiënt in en uit het VK en in hun toeleveringsketens kunnen vervoeren”.

DP World – dat havens, terminals en logistieke bedrijven op zes continenten exploiteert – beheert de meest geavanceerde logistieke hubs van het VK in London Gateway en Southampton: twee diepwaterhavens met toegang tot goederenspoorterminals en een snel uitbreidend logistiek park voor de deur van de hoofdstad. Samen hebben ze in de eerste helft van het jaar een recordhoeveelheid vracht vervoerd, met een gecombineerd totaal van 1,93 miljoen TEU.  Vorige maand kondigde DP World de start aan van de bouw van de nieuwe vierde aanlegplaats van London Gateway ter waarde van 350 miljoen pond, die bij de opening in 2024 de capaciteit met een derde zal verhogen. Het bouwproject ondersteunt 1.000 banen en het havengerichte logistieke park zal nog eens 12.000 mensen in dienst nemen als het over vijf jaar klaar is.  Het bedrijf heeft voor de komende 10 jaar nog eens 1 miljard pond aan investeringen in het Verenigd Koninkrijk gepland.