De Gouden Week komt eraan!

De Nationale Dag van de Volksrepubliek China, wordt jaarlijks gevierd op 1 oktober om de oprichting van de Volksrepubliek China in 1949 te herdenken. De Chinezen genieten van 1 tot 7 oktober van een 7-daagse vakantie, die bekend staat als de Gouden Week.

Wat is de Golden Week?

Een week per jaar, dat vrijwel de gehele Chinese bevolking vrij heeft. Dit in verband met een feestdag zoals het Chinees nieuwjaar of de nationale dag. Tijdens deze dagen staat familie centraal en omdat China een groot land is, hebben mensen tijd nodig om naar hun familie te kunnen reizen. Daarom zijn er altijd een aantal dagen voor en na de feestdag dat de Chinezen vrij zijn. Het is er ook erg gebruikelijk om tijdens deze traditie zelf op vakantie te gaan in eigen land. Veel Chinezen gaan dus zelf op pad en trekken langs de mooie highlights in eigen land.  Chinese vakanties vinden dus plaats tijdens deze week.

Wanneer vindt de Golden week plaats?

Er zijn drie weken gedurende het jaar dat vrijwel alle inwoners vrij zijn. Allereerst rondom Chinees nieuwjaar, wat plaatsvindt in februari. De exacte week verschilt ieder jaar aangezien de Chinese jaartelling gebaseerd is op de stand van de maan. De tweede week is in de eerste week van mei, deze week verandert niet. En de laatste periode is rond de nationale feestdag op 1 oktober, dus de eerste week van oktober. De weken kunnen afwijken en daarom houden wij u namens MERZARIO BV op de hoogte. Feestdagen in China zijn erg belangrijk en daarom is de Golden Week ook een traditie geworden.

Let erop dat dit voor eventuele overlast in de vorm van Blanc Sailings kan zorgen.