Coronavirus nieuws van Merzario uit Azië

Vietnam

In Vietnam gaat het op dit moment nog steeds niet goed. Elke dag lopen de besmettingen fors op en de meeste mensen zitten thuis in quarantaine, omdat er geen plek is in het ziekenhuis. Gelukkig hebben de leveranciers de ladingen volgens plan geladen zonder enig probleem.

Hongkong

De dagelijkse besmetting cijfers in Hongkong zijn gedaald tot minder dan 10.000 besmettingen per dag, maar helaas zijn de dagelijkse sterfgevallen nog steeds hoog. Door de besmettingen blijven ziekenhuizen nog steeds overstromen en is er geen plek. De regering van Hongkong heeft aangekondigd om de PCR test voor de hele bevolking uit te stellen. De luchthaven van Hongkong zal 1 april heropend worden, waardoor de bewoners van Hongkong weer terug kunnen vliegen, op voorwaarden van een volledige vaccinatie en een quarantaineplicht van een paar dagen.

Shenzhen

Na een week lockdown in Shenzhen zijn de dagelijks besmettingen fors gedaald. Helaas zijn enkele wijken nog afgesloten wegens te veel besmettingen. In Shenzhen moeten de bewoners nog steeds om de twee dagen testen voor eigen veiligheid.

Xiamen

Xiamen heeft al 5 dagen geen besmettingen. Quanzhou en Zhangzhou, Fuzhou hebben nog steeds nieuwe gevallen. De meeste fabrieken staan in Quanzhou. Hierdoor worden zendingen steeds opnieuw aangepast vanwege gebieden die in Lockdown zitten waardoor er niet makkelijk geleverd kan worden.

Shanghai

In Shanghai gaat het op dit moment niet goed, Shanghai heeft nu een lockdown van maandag 28 maart tot dinsdag 5 april. In verschillende stedelijke gebieden kan binnenlands vrachtvervoer niet worden geregeld vanwege de lockdown. Leveranciers proberen mogelijkheden te vinden voor de leveringen, maar er is kans op vertraging.

Qingdao

In Qingdao is het weer normaal. We kunnen zeggen dat de regering deze golf van Covid onder controle heeft. Alle fabrieken werken goed en wat betreft de haven van Qingdao is alles in orde.

Ningbo

Op dit moment zijn er maar 3 besmettingen in Ningbo, maar voor de rest gaat het wel goed.