Boete bij verkeerde aangifte gevaarlijke goederen.

Als gevolg van toenemende incidenten met gevaarlijke stoffen (DG) volgen rederijen een strikt beleid op het gebied van aangifte van IMO-goederen.

Voor alle DG-zendingen hebben we nauwkeurige aangiften nodig die overeen komen met de International Maritime Dangerous Goods-code. (IMDG-code).

Het niet doen van nauwkeurige DG-aangiften kan niet alleen leiden tot schade aan lading en eigendommen, maar brengt ook mens en milieu in gevaar.

Voor een betere bescherming zijn rederijen begonnen met het in rekening brengen van een boete voor elke verkeerde aangifte die begint vanaf USD 25.000,-. Bij een onjuiste aangifte kunnen boetes ook niet worden betwist.

Merzario stelt de boekende partij dan ook verantwoordelijk voor alle kosten en risico’s die verband houden met een eventuele ontbrekende of onjuiste DG-aangifte. Onze medewerkers zullen adviseren over de wijzigingen die op de aangifte moeten worden aangebracht, maar deze informatie is alleen gebaseerd op onze interpretatie van de IMDG-code.

Dit betekent dat we niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor eventuele verkeerde verklaringen veroorzaakt door het advies van onze medewerkers. De verantwoordelijkheid voor het goed verpakken en aangeven van DG goederen ligt bij de boekende partij/leverancier van de goederen.

Aarzel niet om ons te contacteren indien u vragen of opmerkingen heeft.