APM Terminals heeft een overeenkomst getekend met de Chinese kraanfabrikant ZPMC

Hierdoor zijn de terminaloperators van Maersk Group een “strategische alliantiepartner” van het Chinese bedrijf kunnen worden en niet alleen een inkoopklant voor havenkranen.

APM Terminals is ook een belangrijke partij op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven. “De gangbare praktijk in deze branche voor transacties tussen klanten en leveranciers is minder efficiënt gebleken in complexe automatiseringsprojecten die een meer geïntegreerde aanpak tussen APM Terminals de leverancier vereisen”.

Nu werken de Deense Terminal Group en de Chinese kraanfabrikant nauwer samen, in de hoop “een breed scala aan automatiseringsoplossingen te ontwikkelen en toe te passen, waaronder geautomatiseerde apparatuur voor containeroverslag”.

Fabriekscapaciteit

Door de overeenkomst te ondertekenen krijgt APM Terminals ook prioriteit wat betreft de fabriekscapaciteit van de kraanfabrikant en “het verkrijgen van de beste productiemiddelen”.

Na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst bestelde APM Terminals direct 18 nieuwe containerkranen en 9 straddle carriers voor verzending naar zes verschillende terminals. Er is meerjarige productieruimte gereserveerd voor nog eens 25 containerkranen en 62 straddle carriers.