Amerikaanse havens krijgen kerstcadeau van 240 miljoen dollar

De Amerikaanse overheid heeft voor 240 miljoen dollar aan subsidie toezeggingen gedaan aan 25 havens verspreid over de Verenigde Staten.

Het geld is bestemd voor zowel zeehavens als binnenhavens aan de Grote Meren. De overheidsdienst heeft tijdens de goedkeuring zorgvuldig gekeken naar de duurzaamheid van de projecten en wat het effect zou zijn voor de werkgelegenheid. De subsidies zijn een onderdeel van het plan van de Amerikaanse president Joe Biden om de infrastructuur te verbeteren in het land. Al langere tijd is er veel achterstallig onderhoud in de VS als het gaat om de infrastructuur. Dit zorgt nu voor veel problemen in de logistieke keten.

De haven van Long Beach krijgt het meeste geld. De haven kan zo’n 50 miljoen dollar verwachten voor zijn Green Gateway. Deze gateway moet onder andere de spoorfaciliteiten uitbreiden. Het project loopt tot 2033 en zal zorgen dat er treinen van ruim drie kilometer beladen kunnen worden.

De haven van Albany krijgt bijna 30 miljoen dollar om een windpark te bouwen langs de Hudson River, in New York gaat een som van 25 miljoen dollar zorgen voor een binnenvaart terminal en in Houston gaat bijna 20 miljoen dollar er voor zorgen dat een terminal vijftien hectare groter wordt.

Andere havens gaan het geld gebruiken om containerdepots aan te leggen of uit te breiden. Ook wordt er geld gegeven voor het repareren van het haven gebied in Puerto Rico. De haven is beschadigd nadat de orkaan Irma over het eiland raasde.