£200M stimulans van de Britse regering voor de uitrol van honderden emissievrije vrachtwagens

Op 12 mei heeft het Departement For Transport de volgende aankondiging gedaan met betrekking tot de wegtransportsector.

Meer dan 200 miljoen pond overheidsgeld zal worden geïnvesteerd om een vloot van emissievrije vrachtwagens te lanceren; versnelling van de plannen om het vrachtvervoer over de weg koolstofvrij te maken”.

Er zijn plannen om fossiele brandstoffen uit het vrachtwagentransport te bannen; dit zal de leveringskosten helpen drukken en de consument op lange termijn beschermen tegen stijgende brandstofprijzen.

Aanvullende plannen ondersteunen de toezeggingen van de regering, die wereldwijd toonaangevend zijn en die zijn gedaan tijdens COP26; ervoor zorgen dat alle nieuwe vrachtwagens die in het VK worden verkocht, tegen 2040 emissievrij zijn.

De vloot van emissievrije vrachtwagens zal de ambities van de regering ondersteunen om zowel schonere lucht en groenere banen te bereiken, terwijl het helpt om de kosten van consumentengoederen laag te houden.

Vervoersminister Trudy Harrison heeft bekendgemaakt dat meer dan 200 miljoen pond overheidsgeld zal worden geïnjecteerd in een uitgebreid demonstratieprogramma voor nulemissievrachtvervoer over de weg.