1.000 banen gecreëerd bij nieuwe vierde aanlegplaats Londen Gateway

DP World kondigt vandaag aan dat de bouw van een nieuwe vierde aanlegplaats bij zijn “London Gateway smart logistics hub” van start is gegaan. De veerkracht van de supply chain in het Verenigd Koninkrijk zal worden versterkt door het 350 miljoen pond kostende project, dat voortbouwt op de 2 miljard pond die DP World de afgelopen tien jaar in Groot-Brittannië heeft geïnvesteerd. Als het project in 2024 is afgerond, zal de capaciteit van London Gateway met een derde toenemen, waardoor het meer ruimte krijgt om ’s werelds grootste schepen te behandelen dan iedere andere haven in het land.

Ernst Schulze, UK Chief Executive van DP World, verklaarde: “Ik ben enthousiast dat we de volgende stap hebben gezet in de oplevering van de nieuwe vierde aanlegplaats en dat we duidelijk hebben gemaakt dat we willen investeren in de gebieden waar we actief zijn. Voor de komende 10 jaar hebben we nog eens £1 miljard aan investeringen in dit land gereserveerd. De bouw van de nieuwe vierde aanlegplaats levert 1.000 banen op en het snelgroeiende logistieke park van London Gateway zal over vijf jaar, als het klaar is, werk bieden aan 12.000 mensen. Onze investering is een katalysator voor het herstel van één van de meest achtergestelde gebieden in het Verenigd Koninkrijk, dat momenteel in het hoogste percentage achterstandswijken staat.” Seamus Devlin, McLaughlin & Harvey Civil Engineering Director, voegt daaraan toe: “We zijn verheugd dat we het contract met DP World hebben gekregen en dat we kunnen beginnen met de oplevering van dit vitale stuk nationale infrastructuur. We brengen uitgebreide ervaring mee in de maritieme sector en kijken ernaar uit om samen te werken met onze lokale toeleveringsketen en lokaal banen te creëren.”

DP World exploiteert de meest geavanceerde logistieke hubs van het Verenigd Koninkrijk: twee diepwaterhavens in London Gateway en Southampton met toegang tot goederenspoorterminals en een snel uitbreidend logistiek park voor de deur van de hoofdstad. Door een keuze aan diepwater in- en uitgangen naar en van het land te bieden, geeft de toonaangevende leverancier van slimme logistieke oplossingen meer flexibiliteit aan scheepvaartmaatschappijen, vrachteigenaren en exporteurs. DP World kondigde in juli aan dat London Gateway in de zes maanden tussen januari en juni meer dan een miljoen TEU heeft verwerkt. Wanneer de overslag in Southampton wordt meegerekend, droeg deze prestatie bij aan een recordvolume vracht in de eerste helft van het jaar voor de havens van DP World in het Verenigd Koninkrijk, met een gecombineerd totaal van 1.937.000 TEU.